Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Nova ulaganja grada

Obnova vrtića u Mokošici, sanacija igrališta u Gružu

Vrtić Pčelica u Dubrovniku
Foto: Grad Dubrovnik
Dogradnjom vrtića “Pčelica” bit će mjesta za više odgojnih skupina, pa bi sa sadašnjih osam vrtić “narastao” na 16 grupa

Sredinom srpnja Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za tri projekta usmjerena prvenstveno na potrebe djece. Traže tvrtku za projektantske usluge za rekonstrukciju Dječjeg vrtića “Pčelica” i adaptaciju vrtića “Put na more”, oba u Mokošici. Trećom javnom nabavom traže izvođača koji će sanirati igrališta uz OŠ Ivana Gundulića u Gružu.

– Dogradnjom vrtića “Pčelica” bit će mjesta za više odgojno-obrazovnih skupina, a time i više djece. Nadograđuje se jedna etaža, te dograđuje dio uz vrtić, a postojeće prostorije će se adaptirati. Vrtić bi sa sadašnjih osam grupa “narastao” na njih 16 odnosno tada bi ga pohađalo 267 mališana – kažu u Gradu Dubrovniku.

U Dječjem vrtiću “Put na more” riječ je o adaptaciji samostana sv. Vinka u Mokošici, koji će se koristiti kao vrtić zahvaljujući ugovoru o najmu sklopljenom na deset godina između Dječjih vrtića Dubrovnik i Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog. Postojeća zgrada koja ima tri etaže uredit će se kako bi mogla primiti tri vrtićke i jednu jasličku skupinu. U prizemlju će biti blagovaonica s priručnom kuhinjom i prostorom za osoblje, a okoliš će biti prilagođen dječjoj igri. Predviđeni rok početka radova je rujan ove godine – pojašnjavaju u Gradu. Treći projekt vrijedan čak 700.000 kuna odnosi se na sanaciju i adaptaciju sportskih igrališta i izgradnju pomoćne građevine za OŠ Ivana Gundulića na Gružu. Taj je novac Dubrovnik osigurao u proračunu za ovu godinu. – Planirana je sanacija igrališta za košarku i mali nogomet. Sanirat će se postojeći potporni i ogradni zidovi te zaštitna ograda, riješit će se i problem oborinske odvodnje i ostala infrastruktura, a bit će postavljena i nova rasvjeta. Predviđena je i gradnja pomoćne građevine za održavanje raznih manifestacija – pojašnjavaju u Gradu.     

Mato Franković Projekti Dubrovnik stambeno zbrinjava mlade obitelji – stanovi u Mokošici, Solitudu i na Pobrežju