Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
bespovratna sredstva

Turistički aduti Papuka: Kuća panonskog mora, adrenalinski park i Geo-info centar

Papuk
Foto: Maja Santosi/PIXSELL
Izgradit će se i županijska prometnica od Slatinskog Drenovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije

U Vladi RH potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'Geopriče UNESCO Geoparka'.

Planirano ulaganje iznosi 90.090.587,54 kuna uz 85% potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak sredstava uložit će Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije.

U sklopu ovog projekta, izgradit će se i opremiti Geo-info centar u Voćinu, opremiti prezentacijska dvorana i vanjske učionice i igraonice 'Kuće Panonskog mora' Centra za posjetitelje Velika, te će se uspostaviti adrenalinski park Duboka za djecu i odrasle s dva poligona. Poligon za djecu sadržavat će 9, a za odrasle 11 elemenata.

Također će se obnoviti i izgraditi vidikovci, nabaviti posjetiteljski vlak/turistički autobus koji će povezivati Geo-info centra Voćin s Rupnicom i ostalim lokalitetima. Nadalje, nabavit će se 10 električnih i 10 brdskih bicikala i bicikala za iznajmljivanje, izvijestili su iz Županije.

U sklopu projekta odradit će se mnogobrojne edukacije i izgraditi županijska prometnica od Slatinskog Drenovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije čime će Slatinski Drenovac, asfaltom biti povezan s biserom Slavonije i Papuka – Jankovcem.

Pozdravljajući nazočne u Centru za posjetitelja Parka prirode Papuk u Velikoj, virovitičko-podravski župan Igor Andrović istaknuo je iznimnu važnost projekta koji se proteže kroz dvije županije te najavio maksimalnu potporu svim aktivnostima istog koji se odnose na VPŽ.