Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždinska bolnica

U bolnicu stigla nova magnetna rezonancija, uskoro kreće naručivanje

Foto: Varaždinska županija
Ministar Milan Kujundžić istaknuo je da je uređaj za magnetsku rezonanciju jedan od sedam uređaja u Hrvatskoj nabavljenih europskim sredstvima

U varaždinskoj Općoj bolnici pušten je u rad uređaj za magnetsku rezonanciju vrijedan 7,1 milijun kuna, a na svečanosti je ministar zdravstva Milan Kujundžić naglasio da je Varaždinska županija među onima u čije je zdravstvo najviše investirano u mandatu sadašnje Vlade.

Osme razrede na području Varaždinske županije završava 1683 učenika kampanja „Odaberi svoju školu“ Je li bolje postati konobar, zavarivač, kozmetičar, ekološki ili veterinarski tehničar?

- U zadnje 2,5 godine u zdravstveni sustav Varaždinske županije investirano je više od 400 milijuna kuna, a u tom se iznosu našlo i ovih 7,1 milijun kuna za magnetsku rezonanciju, koja je potreba ove bolnice i pacijenata koji joj gravitiraju. Mislim da je time postignuta nova kvaliteta za narod ovoga kraja - kazao je ministar.

Kujundžić je dodao kako je uređaj za magnetsku rezonanciju jedan od sedam uređaja u Hrvatskoj nabavljenih europskim sredstvima.

- Koja će dalje biti dinamika ovisi o tome koliko ćemo novca dobiti iz fondova EU i koliko ćemo ih uspjeti usmjeriti za zdravstvo, ali u svakom slučaju potrebe su velike i na tome tragu treba ustrajati, jer iz fondova EU se puno može napraviti - naglasio je Kujundžić.

Uređaj je nabavljen bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta Ministarstva zdravstva. U opremanje i prilagodbu prostora za uređaj uloženo je 1,3 milijuna kuna. Ti su radovi financirani s 849.000 kuna prikupljenih donacija dok je ostatak osigurala Varaždinska županija iz decentraliziranih sredstava.

uskršnji poklon Varaždinska županija i Radio Sjeverozapad građanima poklonili 5000 pisanica

- Ovaj uređaj za magnetsku rezonanciju prvi je u sustavu javnog zdravstva na području sjeverne Hrvatske. Ponosni smo što se nalazi u varaždinskoj bolnici kao najvećoj i najznačajnijoj zdravstvenoj ustanovi u ovom dijelu Hrvatske - rekao je varaždinski župan Radimir Čačić.

Ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić dodao je da će se zdravstvena usluga i standard podići na daleko višu razinu, a bolnički pacijenti na snimanje više neće morati ići u druge županije ili Zagreb.

- Nakon što je uređaj za magnetsku rezonanciju prošao tehnički pregled, ishodili smo uporabnu dozvolu i pušten je u pogon za bolničke pacijente. U tijeku je ugovaranje usluge s HZZO-om, tako da uskoro očekujemo otvaranje liste narudžbi za polikliničke pacijente - najavio je Kudelić.

Darivanje je organizirano u varaždinskom HNK-u Varaždinska županija Župan Čačić se odrekao plaće i darivao udomljenu djecu