Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Prilika za lokalno gospodarstvo

U Brodskom Stupniku otvorena nova Vindijina farma za uzgoj purana

Brodski Stupnik Vindija
1/7
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ovo je dokaz suradnje između sjevera Hrvatske i Slavonije i odličan primjer razvoja prehrambene industrije – rekao je premijer

Premijer Andrej Plenković otvorio je u Brodskom Stupniku novu, suvremeno opremljenu Vindijinu farmu za uzgoj purana. Vindija u Slavonskom Brodu već ima tvornicu purećeg mesa, a cilj je novog ulaganja povećanje proizvodnih kapaciteta. Novi objekt sastoji se od osam peradnjaka površine 11 tisuća četvornih metara, a procjene su da će se ondje godišnje proizvoditi 1600 tona mesa žive vage. Uzgojem purana na novoj farmi u Brodsko-posavskoj županiji kapaciteti postojeće proizvodnje povećavaju se za više od 16 posto. Otvorenjem farme Vindija je započela investicijski ciklus vrijedan 7,7 milijuna eura.

– Ovo je dokaz suradnje između sjevera Hrvatske i Slavonije i odličan primjer razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije. U Hrvatskoj je velika potrošnja purećeg mesa, osobito u vrijeme turističke sezone. Ova investicija u vrijeme kada je Vindija kao i mnoge druge hrvatske prehrambene kompanije bila na ovaj ili onaj način dotaknuta i krizom u Agrokoru pokazuje da je riječ o otpornoj i snažnoj kompaniji – rekao je Plenković.

Otvaranje farme nova je prilika za lokalno gospodarstvo, ali i zapošljavanje mještana općine Brodski Stupnik. – U ovim vremenima realizacija svakog novog projekta i pogona predstavlja zajednički uspjeh. Imali smo odličnu suradnju s lokalnim vlastima koje su nam u svakom trenutku bile pri ruci i pomagale u izgradnji – rekao je Dragutin Drk, direktor Vindije.   

Srednja škola M.A.Reljkovića Energetska obnova Srednja škola M. A. Reljkovića štedjet će 71 posto toplinske energije