Izbornik
Naslovnica Županije
Završila je prva faza radova na infrastrukturi Poslovnog parka Međimurje, vrijednih 418.390 eura

U Centar znanja do sada uloženo 20 milijuna eura

U Centru znanja stvaraju se nove vrijednosti, a njime dnevno cirkulira tisuću ljudi
Foto: Međimurska županija

Završila je prva faza radova na infrastrukturi Poslovnog parka Međimurje, vrijednih 418.390 eura, čime su ulaganja u Centar znanja u proteklom desetljeću dosegnula 20 milijuna eura. Radi se o opsežnim radovima na dijelu infrastrukture u Poslovnom parku Međimurja i novom koraku u revitalizaciji kompleksa bivše vojarne u Čakovcu. Centar znanja Međimurja mjesto je koje predstavlja izvrstan primjer uspješne revitalizacije bivšeg vojnog kompleksa, rečeno je na konferenciji za novinare.

– Međimurskoj županiji ulazak u EU nije bio cilj, već šansa za dodatne razvojne impulse, a na ovom primjeru zorno se vidi kako šanse koristimo. U Centru znanja danas djeluju i stvaraju nove vrijednosti – znanstveni centri, Međimursko veleučilište sa studentskim domom, razvojne agencije, ustanove te Palača turizma, simbol naših potencijala, te je Centar postao mjesto sinergije gospodarstva i obrazovanja. Od zapuštenog, derutnog prostora stvorili smo centar u kojem dnevno cirkulira tisuću ljudi. Težimo daljnjim koracima u revitalizaciji ovog prostora koji će sutra okupljati i puno više ljudi – rekao je župan Matija Posavec dodavši da je u deset godina u prostor Centra znanja uloženo više od 20 milijuna eura.

Ivan Vinković, direktor MIN-a, iznio je podatke o netom završenim radovima na infrastrukturi Centra, vrijednima 418.390 eura, dodavši da je u od 2008. u taj prostor uloženo više od 105 milijuna kuna. Govorili su i direktori razvojnih agencija Međimurske županije. Alen Višnjić iz MENEA-e kazao je da proveli ukupno 11 EU projekata vrijednosti 8,6 milijuna eura.

Ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e Sandra Polanec Marinović kazala je da je tijekom prvih deset godina članstva u EU REDEA provela ili sudjelovala u provedbi više od stotinu projekta.

– U posljednjih 10 godina pripremili smo, proveli ili savjetovali korisnike za ukupno 103 projekta vrijednosti 107 milijuna eura, a za privatne korisnike proveli smo 49 projekata vrijednih 14,620.940 – rekla je. U evaluaciji su trenutačno još 53 projekta vrijedna 61,2 milijuna eura.