Izbornik
Naslovnica Županije
Još malo i radovi će biti gotovi

U Domu za starije u Kutini mjesta ima za 45 korisnika

Nakon nekoliko desetljeća osigurava se prvi javni dom na području Kutine, istaknuo je župan pri obilasku zgrade
Foto: SMŽ

Ispostava Doma za starije osobe Sisak u Kutini uskoro će biti spremna za prijam prvih korisnika.

– U završnoj fazi su radovi na prvom javnom domu za starije osobe u Kutini i na području cijele Moslavine. Trenutačno se izvode radovi na instalacijama plina i struje. Nakon toga očekujemo tehnički pregled, izdavanje uporabne dozvole i za nešto više od mjesec dana useljavanje prvih korisnika u Dom za starije. Dom je u potpunosti završen, potpuno je namješten i čeka svoje korisnike. Zaista smo sretni da nakon nekoliko desetljeća osiguravamo prvi javni dom na području Kutine, na području Moslavine, a na zadovoljstvo svih budućih korisnika – rekao je župan Ivan Celjak pri obilasku zgrade.

– Ovdje u Kutini, u našoj dislociranoj jedinici, imat ćemo 45 korisnika u 8 jednokrevetnih, 17 dvokrevetnih i jednoj trokrevetnoj sobi. Trenutačno imamo 72 molbe za Kutinu. Znači da postoji velik interes, međutim mi imamo dosta građana Kutine i okolice u Domu Sisak. Prirodno je da postoji velik interes jer ovo je zaista najljepši prostor u kojem naši najstariji sugrađani mogu provoditi svoje umirovljeničke dane. Prostor je suvremen, još ide uređenje okoliša. Naravno, okoliš će biti primjereno uređen za korisnike doma, imat će zelene površine, klupe i nadstrešnice. Uglavnom, sve činimo da bi korisnici ove naše dislocirane jedinice u Kutini uživali – dodala je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, čija će ispostava biti dom u Kutini. 

Projekt financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU kroz Program prekogranične suradnje Hrvatska - BiH Kulturna ruta Franciscana Promotivna tura za bicikliste iz BiH u Slanom Na otvorenju se okupio velik broj građana zaprešić "Bicikliraj i muziciraj" – jedinstven spoj rekreacije i glazbe Nagrada za akciju Od izvora do mora Od izvora do mora Vinkovci prvi u kategoriji srednjih gradova