Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Projekti za poljoprivredu i turizam

U Donjoj Posavini crpna stanica, u Sunji kupalište

storyeditor/2024-04-08/smz_b_slager_preloscica_pocetak_gradnje.jpg
Foto: Sisačko-moslavačka županija PROJEKT Hrvatskih voda vrijedan je oko 10 milijuna eura i iznimno je važan za sve poljoprivrednike

Župan Ivan Celjak i glavni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković nazočili su obilježavanju početka radova na izgradnji Crpne stanice Prelošćica.

– Ovaj projekt Hrvatskih voda vrijedan je oko 10 milijuna eura. On je iznimno važan za sve poljoprivrednike, za sve stanovnike Donje Posavine koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i realizacijom ovog projekta oslobađa se 12.000 hektara zemljišta od vode, a uslijed visokih voda rijeke Save. Hrvatske vode pri kraju su čišćenja čak 36 kilometara kanala od Hrastelnice pa do Lonje. Ranije su izgradile servisnu cestu uz nasip od Hrastelnice do Lonje, što je važno za lakši pristup nasipima, ali je bitno i za domaće poljoprivrednike jer tako lakše pristupaju svojim obradivim površinama. Svi ovi projekti iznimno su važni za lokalno stanovništvo, za njihov ostanak, za bavljenje poljoprivredom, ali isto tako i za razvoj turizma – rekao je župan Celjak.

Nova crpna stanica bit će završena za dvije godine.

Istog je dana župan s načelnikom Sunje Grgom Dragičevićem potpisao Sporazum o partnerstvu o uređivanju i opremanju rekreacijsko-sportske zone uz rijeku Sunju.

– Na temelju tog sporazuma ove ćemo godine urediti kupalište i sunčalište na rijeci Sunji. Izgradit ćemo roštilje, klupe, stolove te urediti igrališta za odbojku i badminton. Vjerujemo da će kupalište na rijeci Sunji biti središnja točka okupljanja Sunjanki i Sunjana za vrijeme lijepih ljetnih dana – izjavio je župan Celjak.

storyeditor/2024-04-05/Vizual_2.jpg Filtracija zraka i smanjenje temperature Za nove drvorede Dubrovniku odobreno više od pola milijuna € storyeditor/2024-04-08/DSC_6072.JPG Nedavno je otvoreno igralište u Podvrhu Uskoro se otvara park u Južnom naselju, obnavlja se niz igrališta storyeditor/2024-04-05/vatrogasci-zgz.jpg Otvoren natječaj za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije Priznanja za doprinos razvoju i promicanju županije