Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Poljoprivredni sajam u Novoj Gradiški

U finom mednom doručku najviše su uživali najmlađi

Foto: Zvonimir Penić
Novogradiški vrtićanci imali su priliku naučiti više o važnosti zdrave prehrane

Više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine okupilo se na 2. Proljetnom sajmu i 21. Poljoprivredno-poduzetničkim idejama u Novoj Gradiški. Brojni posjetitelji mogli su razgledati i kupiti nešto iz bogate ponude cvijeća, ukrasnog bilja i sadnica, OPG-a i obrta, opreme, rukotvorina, meda i vina.

đakovo Sajam u srcu Slavonije koji popularizira poljoprivredu i selo, ali i nove poslovne prilike

– Objedinili smo dvije manifestacije u jedan vrlo lijep i koristan događaj. Vjerujem da je svatko mogao pronaći nešto za sebe – rekao je zamjenik brodsko-posavskog župana Stjepan Bošnjaković.

U mednom doručku s hrvatskih pčelinjaka najviše su uživala djeca novogradiških vrtića, koja su imala priliku naučiti više o važnosti zdrave prehrane, ali i konzumacije meda. Promocija domaćeg meda u nacionalnoj staklenci s oznakom Ministarstva poljoprivrede bila je i glavni cilj ove manifestacije.

– Medni doručak, a možemo reći i hrvatski doručak, danas je uokviren u priču o medu i hrvatskom proizvodu koju promoviramo zajedno s Hrvatskim pčelarskim savezom kako bi ovi mali ljudi prepoznali od najranije dobi značaj njegove uporabe, ali i značaj pčelarstva za hrvatsku poljoprivredu – rekao je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Pripreme u punom jeku Slatinski proljetni sajam 5. svibnja

Ovogodišnju manifestaciju organizirao je Quad klub Lotus Nova Gradiška, a pokrovitelji su bili Ministarstvo poljoprivrede, Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška te Turistička zajednica Brodsko-posavske županije.