Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Obrazovanje mladih

U Kninu predstavljen projekt 'Hrvatska stvara'

Projekt Hrvatska stvara u Kninu
Foto: Šibensko-kninska županija
Zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević istaknuo je kako Županija pozdravlja i podupire ovakve projekte te pohvalio OŠ dr. Franje Tuđmana za sudjelovanje

U Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u Kninu, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Šibensko-kninske županije predstavljen je projekt 'Hrvatska stvara' kojem je cilj kod mladih ljudi povećati interes za tehničku kulturu, prirodoslovna i znanstvena područja te poduzetništvo.

Župan Goran Pauk potpisuje ugovore Župan Pauk potpisao ugovore Gradovima i općinama stiže 1,5 milijuna kuna za sanaciju uvala, plaža i šetnica

Predstavljanju projekta nazočio je gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, a prigodnim riječima organizatorima i sudionicima obratio se i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević koji je istaknuo kako Županija pozdravlja i podupire ovakve projekte te pohvalio OŠ dr. Franje Tuđmana za sudjelovanje.

Naglasio je kako ostvarenju ciljeva ovog projekta trebaju težiti svi dionici obrazovnog procesa u Republici Hrvatskoj, prvenstveno zbog toga što se tako potiče aktivnije sudjelovanje u nastavi u kojoj ocjenjivanje ne bi trebalo biti primarni pokazatelj uspješnosti učenika.

Projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja provode tehnološka tvrtka STEMI i Udruga Programerko kao predstavnik Code Kluba Hrvatska, uz partnerstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture i uz potporu veleposlanstava Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj.

požar Potpisan ugovor Dalmaciji sustav protupožarnog videonadzora vrijedan 20 milijuna kuna

Predstavljanje je započelo motivacijskim predavanjem, odnosno pričom o iskustvima vezanim uz gradnju tehnološke tvrtke STEMI koju su prepoznali i svjetski giganti poput Amazona, Intela i Googlea. Cilj ovog predavanja bio je inspirirati mlade ljude i ukazati im na  tehnološku budućnost te ih potaknuti da rade na vlastitim projektima.

Potom je predstavljen Code Club Hrvatska, svjetska mreža volonterskih klubova programiranja za djecu koja je krenula iz Velike Britanije, a održana je i radionica za djecu, koja je poslužila kao platforma za provođenje projekta.

Velika turneja u sklopu koje se održava projekt 'Hrvatska stvara', započeo je u 28. veljače u Vukovaru, a posjetit će sve hrvatske županije, izvijestili su iz Županije.

Goran Pauk Kibernetički štit 2018. Župan Pauk na vježbi Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti