Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 47 pregleda
Za razvoj poduzetništva

U konkurenciji 174 kandidata Međimurskoj županiji nagrada"Stvaratelji za stoljeća"

Nagrada Međimurskih županija
Foto: Međimurska županija
Nagrade dodjeljuje komitet sastavljen od 15 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo iz deset država regije

Međimurska županija dobitnica je prestižne nagrade za poduzetništvo na području srednje i jugoistočne Europe "Stvaratelji za stoljeća", koju je županu Matiji Posavcu u Dubrovniku uručio Vinko M. Ćuro, predsjednik Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive Sarajevo/Dubrovnik i predsjednik Organizacijskog odbora Regionalnog summita poduzetnika srednje i jugoistočne Europe “300 najboljih”.

U konkurenciji je bilo 174 kandidata iz osam zemalja. Nagrade dodjeljuje komitet sastavljen od 15 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo iz deset država regije.

- Naš je ključni cilj promjena svijesti i jedne klime naše regije i stvaranje društvenog optimizma. Naime, ulaganjem i investicijama stvarate radna mjesta, samim time imate manji broj nezaposlenih i zaustavljate odlazak naših sugrađana izvan naših granica. Stalnim provođenjem poduzetničkih i investicijskih mjera želimo stvoriti situaciju u kojoj će se poduzetnici otimati za radnike, zbog njihove kvalitete i produktivnosti koja je neupitna, te im samim time dati poticaj u vidu visine plaće koju zaslužuju – rekao je župan Posavec i dodao da su već prije nekoliko godina shvatili da izvršna politika može utjecati na razvoj poduzetništva i stvaranje boljeg poduzetničkog okruženja.

- Iako se zakoni donose na nacionalnoj razini, regionalna politika je ta koja ima mogućnost iskorištavanja određenih mehanizama da poboljša investicijsku klimu. Pristupamo gospodarstvu na način da je država toliko jaka koliko su jake njene regije – rekao je. Među dosadašnjim laureatima je i osnivačica i glavna direktorica tvrtke Bernarda iz Pušćina Bernarda Cecelja.