Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisani ugovori

U Kuriju Janković novih 7,7 milijuna kn ulaganja

Kurija Janković
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Izgradnja Športsko-rekreacijskog centra stajat će 6,7 milijuna, a još milijun kuna gradnja pristupne ceste i parkirališta

Potpisani su ugovori za gradnju Športsko-rekreacijskog centra s pristupnom cestom i uređenje okoliša Kurije Janković u Kapela Dvoru.

Ukupna je vrijednost 7,7 milijuna kuna, od čega je 6,7 za izgradnju centra te milijun kuna za pristupnu cestu i parkiralište.

Virovitičko-podravska županija Potpisani ugovori vrijedni 43 milijuna kuna Navodnjavat će se još 1000 hektara do 2020. godine

Ugovor je to potpisan u sklopu EU projekta EV 13 GAP "Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica", vrijednog 1.982.494 eura. Započeo je s provedbom u studenom 2017. Nastavak je to projekta "Drava4Enjoy", kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji i stvaranje imidža cikloturističke destinacije.

– Izgradit će se Športsko-rekreacijski centar koji će biti jedini takav u Slavoniji. Hotel Kurija Janković broji više od 300 noćenja mjesečno i veliki je plus razvitku turizma, kako Općine Lukač tako i cijele Virovitičko-podravske županije. Novim projektom također će biti uređene pristupne ceste i okoliš, a rekonstrukcijom postojeće zgrade nastat će wellness centar i vinski bar, čime se stvara program prijeko potrebnih dodatnih sadržaja. Osim toga, izgradit će se i nova zgrada u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle budući da je cijela priča krenula upravo od cikloturizma – rekao je župan Igor Andrović. Sve to pomoći će da se općina Lukač još bolje pozicionira na turističkoj karti Hrvatske.

Važan ugovor potpisali su župan Andrović, direktor Domogradnje Siniša Gregorić i direktor projektantskog ureda King art studio Ivan Kršić u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, u nazočnosti zamjenika župana Marija Klementa i načelnika Općine Lukač Đure Bukvića te pročelnice Ureda župana VPŽ Jasne Abramović i v.d. ravnateljice VIDRA-e Željke Vuković.

Igor Andrović Investicija Županije Pet novih vozila Zavodu za hitnu medicinu