Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 95 pregleda
Vlada zabrinutost

U Međimurskoj županiji 
lovci ustrijelili prvog čaglja

lovci
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Čagljevi se mogu pariti i s nekim pasminama domaćih pasa, a mogu, kaže Mladen Lacković iz Županije, i širiti zarazu

Ono o čemu su lovci dulje vrijeme nagađali, sad je i službeno potvrđeno. U lovištu Lovačkog društva Fazan iz Draškovca ustrijeljen je prvi čagalj u Međimurskoj županiji. U Lovačkom savezu kažu da je nakon pregleda nedvojbeno utvrđeno da je riječ o mužjaku čaglja, životinje koju neki nazivaju i divljim psom ili šakalom.

Županija nagrađuje dobitnike Rektorovih nagrada Nekada slovili kao kraj s najmanje visokoobrazovanih U proteklih 20 godina fakultet završio čak 10.231 Međimurac

Neki ga miješaju s lisicom, a na sjeveru Hrvatske rijetko je viđen.

– Pojava čaglja u lovištima naše županije stavlja pred lovce novu brigu kako sačuvati fond divljači pred ovim vrhunskim predatorom koji za sada nema neprijatelja te mu je omogućeno nesmetano razmnožavanje – ističe Mladen Lacković, stručna osoba za provedbu lovnogospodarske osnove u Međimurskoj županiji.

Čagljevi se mogu pariti i s nekim pasminama domaćih pasa, a mogu, kaže, i širiti zarazu. Lovce zabrinjavaju jer kolju sitnu divljač, od mladunčadi srne do zečeva i fazana. Prije dvije godine na jugozapadnoj obilaznici Varaždina pronađen je uginuli čagalj kojeg je pregazilo vozilo.     

Matija Posavec u rodilištu Stiže nova oprema Uređuje se rađaonica sagrađena '72., u obnovu će uložiti pet milijuna kuna Projekt "Škola mladih programera" Ministarstvo odobrilo 110.000 kuna za projekt Mlade programere pripremaju za budućnost