Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 24 pregleda
Ministarstvo odobrilo 110.000 kuna za projekt

Mlade programere pripremaju za budućnost

Projekt "Škola mladih programera"
Foto: Međimurska županija
Župan Matija Posavec rekao je da se sustavno radi na tome da odgojno-obrazovni proces usklade s potrebama tržišta

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je udruzi Mladi informatičari Strahoninca 110.000 kuna za projekt "Škola mladih programera". koji će potrajati do lipnja 2018. godine, a u nju je uključeno oko 150 djece.

Matija Posavec u rodilištu Stiže nova oprema Uređuje se rađaonica sagrađena '72., u obnovu će uložiti pet milijuna kuna

Predsjednik udruge Mladi informatičari Strahoninca Dejan Drabić ističe da se naglasak u radu stavlja na suradnju sa školama i razvoj računalnog razmišljanja učenika od prvog razreda osnovne škole do srednjoškolaca.

- Pripremamo djecu za budućnosti. Radimo po međunarodno prihvaćenoj metodologiji koju su projicirale najveće svjetske tvrtke Google i Facebook. Moram pohvaliti suradnju s Gimnazijom Josip Slavenski Čakovec, III. OŠ Čakovec i OŠ Strahoninec, ali cjelokupno Međimurje već dugi niz godina ima evidentne rezultate na državnim natjecanjima - dodao je.

Na rezultatima je čestitao i župan Matija Posavec koji je rekao da se sustavno radi na tome da odgojno-obrazovni proces usklade s potrebama tržišta. Razgovarali su i o budućem Centru izvrsnosti iz područja informatike.

- Mijenjajući upisne kvote i dajući podršku deficitarnim zanimanjima, a kroz snagu informatike i novog centra kompetencija, stvorit ćemo obrazovani kadar potreban tržištu rada. Pritom dovodimo visoko tehnološke tvrtke kojima možemo ponuditi kvalificiranu i kvalitetnu radnu snagu, kojom možemo promijeniti ukupnu sliku razvoja Međimurja - poručio je župan.

Učenici petih i šesth razreda razreda u međimurskim školama u čak 90 posto slučajeva odabiru informatiku kao izvanredni predmet.

Nedelišće međimurje HDZ: Odmah promijenite naziv središnje Ulice maršala Tita Matija Posavec (HNS) zasad bez većine u Županijskoj skupštini Međimurska županija Građani sudjelovali u kreiranju proračuna, stiglo više od 80 ideja Međimurska županija Međimurska županija Ministar Cappelli potpisao ugovore za skelarsku kuću i centar dravskih zlatara