Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 60 pregleda
Međimurska županija

Ministar Cappelli potpisao ugovore za skelarsku kuću i centar dravskih zlatara

Međimurska županija
Foto: Međimurska županija
Župan Posavec je istaknuo da je proračun Turističke zajednice Međimurske županije oko 1,3 milijuna kuna, a vrijednost projekata koje provodi kreće se oko osam milijuna kuna. Smještajni kapaciteti povećani su za 30 posto

Ministar turizma Gari Cappelli boravio je u službenom posjetu Međimurskoj županiji, gdje je sa županom Matijom Posavcem i suradnicima razgovarao o razvoju kontinentalnog turizma i županijskim razvojnim projektima.

- Međimurje kao turistička destinacija pruža izniman doprinos ukupnom razvoju kontinentalnog turizma Hrvatske koji ćemo u Ministarstvu turizma kroz brojne potpore intenzivno poticati i u nadolazećem razdoblju - rekao je ministar. Župan Posavec je istaknuo da je proračun Turističke zajednice Međimurske županije oko 1,3 milijuna kuna, a vrijednost projekata koje provodi kreće se oko osam milijuna kuna. Smještajni kapaciteti povećani su za 30 posto.

- Prošlu godinu zaključili smo sa 144.000 noćenja, a sad je već brojka prešla 170.000 i približavamo brojci od 200.000 noćenja na godišnjoj razini, što je u okvirima našeg zacrtanog plana. To predstavlja rast od 18 posto u dolascima i 17 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najveći broj gostiju je iz Slovenije, Njemačke i Austrije, dok su najposjećenije destinacije bile Sveti Martin na Muri, Čakovec i Prelog - rekao je župan Posavec.

Ministar je obišao LifeClass Terme Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri i multimedijalni postav Centra za posjetitelje Ekomuzeja Mura, gdje je potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda za razvoj turizma za projekt "Skelarska drvena kuća - interpretacijski centar" koji Ministarstvo turizma sufinancira s 232.000 kuna, te projekt "Interpretacijski centar Dravski zlatari" s iznosom od 700.000 kuna. Ugovori su potpisani s načelnikom Donjeg Vidovca Josipom Matulinom i načelnikom Svetog Martina na Muri Draženom Crnčecom.