Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
eu projekt

U Metkoviću i Pločama održane dvodnevne radionice 'Osnove poduzetništva'

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Radionice su bile namijenjene nezaposlenim osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti posao

Kroz EU projekt “Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II“ održane su dvije dvodnevne radionice “Osnove poduzetništva”, u Metkoviću te u Pločama.

Javni poziv požeškim poduzetnicima i obrtnicima Poticaji za zapošljavanje i poduzetništvo

Radionice su bile namijenjene nezaposlenim osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti posao. U organizaciji partnera na projektu Centar za poduzetništvo d.o.o., na radionicama su prezentirane prednosti i nedostaci pojedinog oblika organiziranog poslovanja s troškovnog aspekta te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti. Osim navedenog, polaznici su upoznati s poslovnim planiranjem, prodajom, upravljanjem ljudskim potencijalom te marketingom.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima DNŽ. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u sklopu poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”.

Akademija za poduzetništvo Pilot-projekt Pučkog otvorenog učilišta Cjeloživotno učenje: otvara se Akademija za poduzetništvo

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a projektni partneri su: Centar za poduzetništvo d.o.o., Javna ustanova DUNEA, Sveučilište u Dubrovniku, Hrvatski zavod za zapošljavanje, DURA d.o.o. i KORA d.o.o.