Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Pilot-projekt Pučkog otvorenog učilišta

Cjeloživotno učenje: otvara se Akademija za poduzetništvo

Akademija za poduzetništvo
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Petnaestak polaznika će u 170 sati nastave steći osnove znanja potrebnih za početak uspješnog bavljenja poduzetništvom

Pučko otvoreno učilište u Varaždinu pokreće Akademiju za poduzetništvo! Taj pilot-projekt jedinstven je u Hrvatskoj kad je riječ o ustanovama poput učilišta koja pružaju mogućnost stalnog obrazovanja poduzetnika, istaknuto je na konferenciji za novinare na kojoj su ideju pojasnili ravnateljica POU-a Lana Velimirović Vukalović, zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća.

Petnaestak polaznika će u 170 sati nastave steći osnove znanja potrebnih za početak uspješnog bavljenja poduzetništvom.

Teniski tereni u Vraždinu Bolji uvjeti za sportaše Otvoreno vanjsko tenisko igralište kod Arene

Na usluzi građanima

– Tržište rada strahovito se mijenja, prilika je više nego ikad, a nedostaje znanja. Ovo je pilot-program, pretpostavljam prvi u Hrvatskoj, gdje mi kao grad, ali uz pomoć naših ustanova radimo na tome da napravimo još bolje okvire za naše poduzetnike, i to ne samo okvire poput infrastrukture, nego da im damo i znanja, jer danas se ne može bez cjeloživotnog obrazovanja – rekla je S. Malenica.

D. Habijan dodao je da je projekt Pučkog otvorenog učilišta "svijetli primjer kako takve institucije trebaju raditi".

– Gradske uprave moraju biti na usluzi i biti servis svojim građanima. Na gradskoj upravi i svim njezinim institucijama je da stvaraju preduvjete za bolji rad poduzetnika – rekao je Habijan.

Usporedo s osnovnim programom, polaznicima će biti ponuđen i napredni komercijalni paket modula Akademije za poduzetništvo.

Varaždin Obnova dječjih vrtića U tri predškolska objekta bit će uloženo 6,78 milijuna kuna

Početak 4. listopada

– Ciljevi akademije su pružanje podrške poduzetnicima početnicima ili osobama koje žele krenuti u poduzetništvo. To mogu biti osobe bilo koje dobne skupine, koje su krenule u poduzetništvo prije tri godine ili osobe koje tek žele krenuti u poduzetničke vode. Mi smo istražili teren, vidjeli smo da su ljudima potrebna određena znanja, posebno početnicima koji moraju ulagati u svoje resurse, a nemaju novac za edukaciju. Mi i Grad Varaždin želimo im to omogućiti – zaključila je L. Velimirović Vukalović.

Početna konferencija Akademije za poduzetništvo bit će održana 4. listopada u hotelu Park Boutique u Varaždinu. Predavači će biti poduzetnici s iskustvom i u Pučkom otvorenom učilištu kažu da su uspjeli okupiti skupinu uglednih zagrebačkih, međimurskih i varaždinskih poduzetnika, u suradnji s kojima je osmišljen kurikulum.

Oni su u praksi prošli sve izazove i na praktičnim će primjerima poučavati kako plivati u poslovnim vodama. 

Kante za razvrstavanje otpada u Varaždinu Zaštita okoliša Za čak 30 posto smanjena količina miješanog otpada Varaždin Kod gradonačelnika Prijam za pjesnika i dobitnika rektorove nagrade