Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Obnova dječjih vrtića

U tri predškolska objekta bit će uloženo 6,78 milijuna kuna

Varaždin
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Radovi su financirani većim dijelom iz državnih i europskih fondova, a milijun i pol kuna platit će Grad

U Varaždinu se provode opsežni radovi na obnovi dječjih vrtića u Trakošćanskoj, Dravskoj i Kozarčevoj ulici, a u planu je, kako najavljuju u Gradskoj upravi, i obnova predškolskih ustanova u Aleji kralja Zvonimira, te u Koprivničkoj ulici.

Zeleni autobusni kolodvor u Varaždinu Nakon tri mjeseca radova Otvoren prvi zeleni autobusni kolodvor u Hrvatskoj

– Radovi napreduju dobro. Ukupno će u ova tri objekta biti uloženo 6,785.180 kuna. Na energetskoj obnovi napravili smo više nego u proteklih deset godina. Radovi su financirani većim dijelom iz državnih i europskih fondova, a tek nešto više od milijun i pol kuna platit ćemo iz proračuna – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok koji je sa zamjenikom Zlatanom Avarom i suradnicima obišao gradilište u Trakošćanskoj, gdje bi, pođe li sve po planu, radovi na energetskoj obnovi vrijedni 2,8 milijuna kuna trebali biti završeni do kraja godine. Postavlja se vanjska ovojnica, termofasada i sanira se statika krovišta.

Taj će vrtić ove godine navršiti 45 godina rada, pa se u toj ustanovi i u Gradu nadaju da će se proslava održati u obnovljenim prostorima. Gradonačelnik Čehok najavio je i raspisivanje natječaja za obnovu vrtića u Aleji kralja Zvonimira, a razmišlja se i o potpunoj rekonstrukciji vrtića u Koprivničkoj. Ovih dana također počinju radovi u Dravskoj vrijedni 2,142.097 kuna, te u Kozarčevoj u vrijednosti 1,825.818 kuna.

Kante za razvrstavanje otpada u Varaždinu Zaštita okoliša Za čak 30 posto smanjena količina miješanog otpada