Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Još jedna uspješna sezona na Rabu

U odmaralištu ljetovalo 1000 djece

Predrag Ciglar, direktor gradske tržnice
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Osim Varaždinaca, u odmaralištu su boravila djeca iz Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije

Dječje odmaralište na Rabu ovog je ljeta ugostilo gotovo tisuću djece iz 11 osnovnih škola i 17 dječjih vrtića, udruga i ustanova.

Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice koja upravlja tim objektom, rekao je da su u 17 smjena održani programi Škole u prirodi, ljetovanje djece vrtićke dobi, rehabilitacijsko ljetovanje, kamp gitare, kamp sporta i program ljetovanja djece socijalne kategorije. Osim Varaždinaca, u odmaralištu su boravila djeca iz Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Gradska knjižnica Makarska makarska Gradska knjižnica bit će potpuno obnovljena do kraja ove godine

O smještaju, prehrani, animaciji i zdravlju djece brinulo se deset djelatnika.

– Kroz odmaralište je ove sezone prošlo 1000 djece i stotinjak odgajatelja, to je pravi mali hotel, objekt koji sadržajima diže standard Varaždincima. Tamo se djeci pružaju optimalni uvjeti za ljetovanje, boravak i održavanje škole u prirodi. Grad već nekoliko godina zaredom izdvaja i dodatna sredstva za djecu slabijeg imovinskog statusa i omogućuje im ljetovanje na Rabu. Tako da je to i socijalni i obrazovni sadržaj koji malo koji grad danas ima – rekao je Čehok.

Interes za ljetovanje je velik i već se popunjavaju termini za ljeto 2019. pa iz Gradske tržnice pozivaju na rezervaciju termina.

Rab, luka, brod Može prevesti 12 putnika Nova međužupanijska brodska linija Rab - Pag