Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
makarska

Gradska knjižnica bit će potpuno obnovljena do kraja ove godine

Gradska knjižnica Makarska
Foto: Grad Makarska
Nakon završetka radova, što očekujemo do kraja ove godine, obnovljeni prostor će zadovoljiti sve standarde propisane za knjižnice – kazao je zamjenik gradonačelnika Vranješ

Nakon što su djelatnici i dio fonda još krajem kolovoza preselili na privremenu lokaciju na Marineti, na prvom katu zgrade stare srednje škole u Ulici don Mihovila Pavlinovića u Makarskoj započeli su radovi rekonstrukcije i obnove prostora Gradske knjižnice Makarska.

Prema riječima zamjenika makarskog gradonačelnika Joze Vranješa ukupna investicija iznosi oko 2.700.000 kuna, od čega je 600.000 kuna osigurano potporom Ministarstva kulture, a Grad Makarska do sada je u projektnu dokumentaciju uložio oko 300.000 kuna.

– Za nas je ovo izuzetno važan projekt s obzirom na to da se radi o jedinoj gradskoj knjižnici na prostoru od Gradca do Omiša. Nakon završetka radova, što očekujemo do kraja ove godine, obnovljeni prostor će zadovoljiti sve standarde propisane za knjižnice – kazao je Vranješ, dodavši kako su za izvođenje radova prikupljene sve potrebne suglasnosti Konzervatorskog odjela u Splitu s obzirom da je zgrada iznad gradske tržnice pod zaštitom Ministarstva kulture, izvijestili su iz gradske uprave.

Makarska Veseljko spremno dočekao 22 mališana Makarska nakon 10 godina dobila novi dječji vrtić