Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
S osmjehom u školu

U novoj školskoj godini osigurano 13 pomoćnika u nastavi za 18 učenika

Foto: Grad Makarska
Kako su upisi u I. razred osnovne škole još u tijeku, još uvijek se ne zna hoće li biti potrebe za pomoćnicima i među onima koji prvi put dolaze u školske klupe, no pokaže li se potreba, troškovi će biti pokriveni iz gradskog proračuna

U gradskoj je vijećnici održan koordinacijski sastanak u sklopu projekta ''S osmijehom u školu – Pomoćni u nastavi makarskih školaraca''(Faza III.) na kojem su uz koordinatoricu projekta Marinu Andačić Krivić i voditeljicu projekta Oliviju Prodan Ravlić nazočili i predstavnici Osnovne škole Stjepana Ivičevića i Osnovne škole oca Petra Perice.

Odluka makarskoga gradonačelnika Cijene parkiranja na svim gradskim parkiralištima i u ljetnom razdoblju po ''zimskoj tarifi''

Razgovaralo se o potrebama za pomoćnicima u nastavi u predstojećoj školskoj godini 2020./2021. Projekt, čiji je nositelj Grad Makarska, a partneri Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Osnovna škola oca Petra Perice i Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA, sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ovo je zadnja godina financiranja.

Koordinatorica Marina Andačić Krivić potvrdila je da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sukladno potrebama koje su iskazale makarske škole, dalo suglasnost za 13 pomoćnika za 18 učenika u školskoj godini 2020./2021. Kako su upisi u I. razred osnovne škole još u tijeku, još uvijek se ne zna hoće li biti potrebe za pomoćnicima i među onima koji prvi put dolaze u školske klupe, no pokaže li se potreba, troškovi će biti pokriveni iz gradskog proračuna, rečeno je na sastanku.

Suradnja Grada i Turističke zajednice Otvoren Centar za posjetitelje u Makarskoj

Voditeljica Olivia Prodan Ravlić dodala je da je važno da svi učenici budu uključeni u odgojno-obrazovne programe na primjeren način na čemu Grad Makarska i partneri uspješno rade. No, istaknula je da je integracija učenika s teškoćama u razvoju proces u kojem konstantno treba tražiti nove mogućnosti za napredak.