Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Odluka makarskoga gradonačelnika

Cijene parkiranja na svim gradskim parkiralištima i u ljetnom razdoblju po ''zimskoj tarifi''

Foto: Grad Makarska
Naknada u prvoj zoni tako će i u periodu od 1. lipnja do 30. rujna biti 7 kuna po satu, u drugoj će se zoni plaćati 5 kuna po satu te u trećoj zoni 3 kune

Gradonačelnik Jure Brkan donio je odluku po kojoj će cijene parkiranjima na svim parkiralištima kojima gospodari Grad Makarska i u ljetnoj sezoni, od 1. lipnja do 30. rujna, ostati na nivou zimskog razdoblja. Tako će u prvoj zoni tijekom ljetnog i zimskog razdoblja visina naknade za parkiranje iznositi 7 kuna po satu, u drugoj zoni će se plaćati 5 kuna po satu te u trećoj zoni 3 kune. Cijene mjesečne povlaštene karte za osobno vozilo za 1. crvenu zonu bit će 130 kuna, za 2. žutu zonu 90 kuna, te za 3. plavu zonu 50 kuna.

Suradnja Grada i Turističke zajednice Otvoren Centar za posjetitelje u Makarskoj

Tijekom razdoblja od 1. srpnja do 31. kolovoza i dalje neće biti dopušteno korištenje povlaštene parkirne karte na dijelu uličnog parkirališta prve crvene zone koje je propisno označeno oznakom „1.a crvena zona”, gdje je u navedenom razdoblju dopušteno isključivo satno plaćanje, plaćanje putem automata odnosno putem usluge m-parkinga (sms), bez vremenskog ograničenja.