Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
rok za završetak radova 90 dana

Započeli radovi na opasnom raskrižju za pješake

Foto: Grad Makarska
Vrijednost investicije je 2,000.000 kuna, od čega je 850.000 kuna bespovratnih sredstva koje je Grad ostvario preko natječaja Ministarstva unutarnjih poslova

Početkom radova na rekonstrukciji križanja državne ceste D-8 sa Zagrebačkom, Put Požara i Istarskom ulicom Grad Makarska započeo je s realizacijom jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekta. Vrijednost investicije je 2,000.000 kuna, od čega je 850.000 kuna bespovratnih sredstva koje je Grad ostvario preko natječaja Ministarstva unutarnjih poslova.

PROJEKT 'OSJETI MAKARSKU' Srednjoškolci učili raditi tortu Makaranu

Realizacija ovog projekta od velike je važnosti za Grad Makarsku jer se radi o raskrižju na kojem je zabilježen veći broj prometnih nesreća s tragičnim posljedicama za pješake, pa je prema službenoj evidenciji MUP-a ocijenjeno kao opasno križanje. Sanacijom križanja državne ceste D-8 sa Zagrebačkom, Put Požara i Istarskom ulicom konačno će se povećati faktor sigurnosti – dobit će se propisno simetrično raskrižje i uvjeti da u budućnosti bude semaforizirano.

Podsjetimo, bespovratna sredstva za projekt ''Sanacija opasnog mjesta na državnoj cesti D-8 u Makarskoj – križanje državne ceste D-8 sa Zagrebačkom, Put Požara i Istarskom ulicom, Grad Makarska ostvario je prijavom na javni poziv za sanaciju opasnih mjesta kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011.-2020.: Bolja cestovna infrastruktura, koji je objavilo Ministarstvo unutarnjih poslova RH. Nakon uspješne prijave, Grad Makarska ishodovao je lokacijsku dozvolu, riješio imovinsko-pravne odnose, ishodovao građevinsku dozvolu, proveo javni natječaj za odabir izvođača radova te potpisao ugovor za gotovo 850.000 kuna bespovratnih sredstva s Centrom za vozila Hrvatske d.d.

PODIZANJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE Dvoje radiologa iz splitskoga KBC-a tri puta na mjesec u Makarskoj

Planirani rok za završetak radova je 90 dana, a zbog privremene regulacije prometa koja će važiti na tom dijelu državne ceste D-8, vozači se pozivaju na pojačan oprez.