Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
PODIZANJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

Dvoje radiologa iz splitskoga KBC-a tri puta na mjesec u Makarskoj

Foto: Grad Makarska
Liječnici specijalisti dolazit će u Makarsku prema dogovoru, u slobodnome radnom vremenu, a sve informacije o terminima njihova dolaska pacijenti će dobiti od liječnika obiteljske medicine

Dvoje specijalista radiologa iz splitskoga KBC-a dolazit će u Makarsku tri puta na mjesec do kraja 2020. i obavljati ultrazvučne preglede, čime će se podići razina zdravstvene zaštite i skratiti lista čekanja.

Pojačanja u Županijskoj bolnici Čakovec Stiglo osam novih liječnika, među njima je i povratnik iz Austrije

Gradonačelnik Makarske Jure Brkan potpisao je ugovor s dvoje specijalista radiologa iz splitskoga KBC-a.

To će puno značiti pacijentima s makarskog područja budući da u makarskoj ispostavi trenutačno radi jedan radiolog koji je u mirovini i s kojim je, zbog nemogućnosti pronalaska drugačijeg rješenja, potpisan ugovor na četiri sata.

Specijalist kliničke radiologije Kristian Jerković počeo je raditi danas, a njegova kolegica Verica Franić, u skladu s ugovorom, počet će raditi 1. travnja.

U Makarskoj se nadaju će već sljedeći mjesec ultrazvučni pregled moći obaviti 60 pacijenata više.

Liječnici specijalisti dolazit će u Makarsku prema dogovoru, u slobodnome radnom vremenu, a sve informacije o terminima njihova dolaska pacijenti će dobiti od liječnika obiteljske medicine.

Od 2017. godine Milijunska ulaganja u zdravstvo Grada Dubrovnika

Iako zdravstvo nije u ovlasti jedinica lokalne samouprave, Grad Makarska stalno radi na poboljšanju zdravstvene zaštite na svojem području sufinancirajući rad Hitne medicinske pomoći s 500.000 kuna za rad Tima 2, koji nastavlja raditi i nakon 15. rujna.

Ujedno osigurava stanove za deficitarne liječnike specijaliste, poput pedijatrice, i njihov dodatni rad u makarskoj ispostavi Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Za rad liječnika specijalista radiologa Grad je iz proračuna osigurao 350.000 kuna, rekao je gradonačelnik Brkan.