Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Od 2017. godine

Milijunska ulaganja u zdravstvo Grada Dubrovnika

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Za donacije OB-u Dubrovnik u 2020. planirano je 5 milijuna kuna

Ova gradska uprava od stupanja na dužnost u lipnju 2017. godine do danas u zdravstvo je uložila više od 10 milijuna kuna iako zdravstvena skrb nije u nadležnosti gradova.

Nova Mokošica Otvorena pedijatrijska ambulanta i uz nju dječje igralište

Grad Dubrovnik s Općom bolnicom surađuje na projektu gradnje i opremanja senzoričkog parka i rehabilitacijskog bazena, a donirao je i 2,1 milijuna kuna za obnovu bolničkog informatičkog sustava. Donacijom 1,3 milijuna kuna gradske Javne ustanove Rezervat Lokrum te drugih donatora nabavljen je novi, suvremeni digitalni mamograf. Grad je bez naknade ustupio dva stana u svom vlasništvu Općoj bolnici Dubrovnik.

Grad Dubrovnik financirao je nabavu specijaliziranih vozila za dubrovačku hitnu medicinsku pomoć i Dom zdravlja, za što je ukupno izdvojeno više od 700 tisuća kuna. Za potrebe Doma zdravlja Grad je nabavio tri analizatora krvi za djecu. Osim toga, već niz godina Grad Dubrovnik financira ljetnu ambulantu u povijesnoj jezgri i ambulantu na otoku Koločepu, za što na godišnjoj razini osigurava više od pola milijuna kuna. Grad u potpunosti financira uslugu hitne pomoći na dubrovačkim Elafitima za što su u posljednje dvije godine izdvojili 840 tisuća kuna.

Nakon 30 godina Dubrovnik ozbiljno ulaže u sportsku infrastrukturu Otvoreno novo igralište s umjetnom travom u Gospinu polju

Sufinanciranjem u iznosu većem od milijun kuna godišnje Grad omogućuje i provedbu projekta Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik – „Crveni križ u Gradu“, kojim sugrađanima i posjetiteljima tijekom ljeta pruža potrebnu prvu pomoć na više lokacija po gradu, na kojima se nalaze educirani timovi prve pomoći i spasioci na plažama.

I u proračunu za 2020. planirana su brojna davanja za kvalitetniju zdravstvenu skrb. Pet milijuna kuna rezervirano je za donacije Općoj bolnici Dubrovnik. Također, Grad Dubrovnik radi na otvorenju hitne zubne ambulante koja bi radila nedjeljom i blagdanima.

Smanjit će se gužve, Libertas će ove godine raspolagati s 27 novih autobusa Dubrovnik dobio prva tri zglobna autobusa