Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Nova Mokošica

Otvorena pedijatrijska ambulanta i uz nju dječje igralište

1/12
Foto: Grad Dubrovnik
Pozivam sve roditelje Mokošice, Dubrovačkog primorje i područja koje gravitira ovoj ordinaciji da što prije upišu svoju djecu kako bi ordinacija mogla početi s radom u svom optimalnom broju, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković predao je ključeve nove pedijatrijske ambulante u Mokošici dr. Miljenki Crnčić Orlić čime je simbolično označen početak rada.

Smanjit će se gužve, Libertas će ove godine raspolagati s 27 novih autobusa Dubrovnik dobio prva tri zglobna autobusa

Ambulanta je otvorena u prostoru koji je Grad Dubrovnik ustupio na korištenje Domu zdravlja Dubrovnik za ovu svrhu. Osim osiguranja adekvatnog prostora Grad Dubrovnik je iz svog proračuna izdvojio sredstva za izradu projekta te snosio troškove adaptacije, odnosno uređenja prostora, dok je opremu financirala Zaklada 'Blaga djela'. Grad Dubrovnik ujedno je osigurao plaću za doktoricu i medicinsku sestru za prvih godinu dana rada te osigurao, adaptirao i uredio stan za pedijatricu. Ukupno je to ulaganje više od dva milijuna kuna.

Foto: Grad Dubrovnik

- Pedijatrijska ambulanta bila je iznimno važna svim stanovnicima Mokošice. Nije to bilo ni lako ni jednostavno riješiti. Bilo je puno prepreka i izazova, ali kada imamo partnere u poslu onda je lakše. Sve bi bilo nemoguće riješiti da smo samo izgradili ovaj prostor, a da on nema adekvatnu osobu koja će u njemu raditi. Zbog toga zahvaljujem ravnatelju koji je pronašao liječnicu i doveo je iz Pule u Dubrovnik. Želimo da naši sugrađani ovdje dolaze što rjeđe, ali kada dođu da dobiju najbolju moguću liječničku skrb - rekao je gradonačelnik Franković uz zahvalu svim pedijatricama koje sve ove godine brinu o najmlađima.

Ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan kazao je da su dugi niz godina pokušavali iznaći i prostor i sredstva za pedijatrijsku ordinaciju u ovom dubrovačkom naselju, no to nisu uspijevali sve dosad.

Foto: Grad Dubrovnik

- Dom zdravlja Dubrovnik zaposlio je tim koji će raditi u ovoj ordinaciji, a dr. Crnčić Orlić je i subspecijalistica dječje kardiologije, što je nadstandard koji je Dubrovniku itekako potreban. U dogovoru s Gradom Dubrovnikom će za desetak dana krenuti i nabava UZV za dječju kardiologiju. Pozivam sve roditelje Mokošice, Dubrovačkog primorje i područja koje gravitira ovoj ordinaciji da što prije upišu svoju djecu kako bi ordinacija mogla početi s radom u svom optimalnom broju - rekao je Bazdan.

I župan Nikola Dobroslavić kazao je kako dijeli zadovoljstvo svih otvaranjem ove ambulantu.

Suterenski prostor površine 150 metara kvadratnih, smješten na adresi Vinogradarska ulica 16, adaptacijom je podijeljen na dvije funkcionalno povezane cjeline: ordinaciju logopeda s ulazom i čekaonicom te ambulantu s ordinacijom pedijatra, uredom medicinske sestre, te odvojenim ulazima za zdravu i bolesnu djecu. Ambulanta je opremljena odgovarajućim sanitarijama za osoblje i pacijente, sanitarnim čvorom za osobe s invaliditetom, servisnim prostorijama i prostorijama za osoblje. Uređen je ulazni plato i omogućen pješački pristup osobama s poteškoćama u kretanju.

Foto: Grad Dubrovnik

Završeni su radovi na dječjem igralištu u neposrednoj blizini pedijatrijske ambulante. Nakon igrališta u ulici Od izvora, ovo je drugo dječje igralište koje je u Novoj Mokošici uređeno u siječnju, prenijeli su iz gradske uprave.

NAJŠARENIJE U GRADU Uređeno i oslikano dječje igralište u Novoj Mokošici