Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Pojačanja u Županijskoj bolnici Čakovec

Stiglo osam novih liječnika, među njima je i povratnik iz Austrije

Foto: Međimurska županija
Novi liječnici stigli su iz Varaždina, Zagreba, Dubrovnika i Austrije, a privukli su ih uvjeti rada. Njihovim dolaskom, rečeno je, stvoreni su uvjeti da ortopedija u Čakovcu bude među pet najboljih u Hrvatskoj

Osam novih liječnika zaposleno je u Županijskoj bolnici Čakovec. Novi liječnici stigli su iz Varaždina, Zagreba, Dubrovnika i Austrije, odakle se u Međimurje vratio Matija Branilović, specijalist opće kirurgije i subspecijalist traumatologije.

Jedini u sjeverozapadnoj Hrvatskoj Novih 350.000 kuna za ranu intervenciju

U godinu dana 11 specijalista

– Želja za razvijanjem ortopedije u uvjetima u kojima to ortopedija zaslužuje doveli su me natrag u Čakovec. Uvjeti su u ovoj bolnici bolji, prihvatljiviji za razvoj ortopedije, a nama je bilo važno da kao tim ostanemo raditi zajedno jer smo zajedno studirali, specijalizirali i do sada radili. Pružila nam se mogućnost i iskoristiti svoje znanje te razvijati ortopediju, izvoditi nove operacije, učiti i raditi nove stvari, što je bilo presudno za naš dolazak – rekla je Ana Magdalenić, specijalistica ortopedije.

– U manje od godinu dana u navedenoj službi zaposleno je 11 specijalista, od čega tri oftalmologa, dva kirurga traumatologa, vaskularni kirurg i pet ortopeda. Rezultat je to inicijative pročelnika i svih rukovoditelja unutar kirurške službe te aktualnog rukovodstva bolnice. Nije izostala ni potpora Upravnog vijeća i Međimurske županije kao osnivača, poglavito kada je riječ o ulaganju u infrastrukturu i opremu – rekao je ravnatelj dr. sc. Tomislav Novinščak.

Projekt vrijedan milijun kuna Djeci će podijeliti više od 173.000 obroka u školskim kuhinjama

Osam novih liječnika predstavljenih u jednom danu rijetkost je u Hrvatskoj, istaknuo je župan Matija Posavec, a posebno činjenica da se liječnik koji je otišao u Austriju, gdje kirurzi imaju bolje radne i financijske uvjete, vratio u čakovečku bolnicu.

Isplatilo se ulaganje u opremu

– Prije nekoliko godina kad smo krenuli s velikim investicijskim ciklusom, sa strategijom da nam obrazovanje i zdravstvo moraju biti temelj razvoja, suočavao sam se s porukama da je lako graditi zgrade, imati dobru opremu, ali što to vrijedi ako odlaze liječnici. Međutim, upravo bolji uvjeti, ulaganje u opremu i infrastrukturu pretpostavka su za povratak liječnika. Sada je jasno da su sve investicije imale smisla – rekao je župan Posavec.

Pročelnik službe Dražen Krištofić istaknuo je da je liječnike dočekao novi operacijski trak.

Energetska obnova sjedišta Policijske uprave međimurske Ulaže se 10,3 milijuna kuna, a uštede će biti veće od 60 posto

– Odjel ima 23 kreveta i ponudit ćemo vrhunsku medicinu na području ortopedije i traumatologije. Imamo vrhunskog vaskularnog kirurga i mnoge kolege koje će educirati i raditi s mladim kolegama, a u sinergiji ponuditi najbolje pacijentima. Lani smo bili poprilično hendikepirani u tom smislu, imali smo dežurstva i ispomoć vanjskih kolega iz ustanova iz Zagreba, ali uspjeli smo to sanirati tako da imamo sada i zapošljavamo svoje ljude. Zahvaljujemo inicijativi Međimurske županije, i ove godine idemo u rekonstrukciju odjela dječje i abdominalne kirurgije, i tu ćemo imati vrhunske uvjete za rad – dodao je pročelnik Krištofić.

Prim. mr. sc. Joško Smilović naglasio je da su dolaskom novih kolega stvoreni uvjeti da ortopedija u Čakovcu bude među pet najboljih u Hrvatskoj.