Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Energetska obnova sjedišta Policijske uprave međimurske

Ulaže se 10,3 milijuna kuna, a uštede će biti veće od 60 posto

Foto: Međimurska županija
Zgrada je sagrađena 1981. godine, a južno krilo nadograđeno je 1997. Uz sjedište PU međimurske, u njoj se nalaze i dvije policijske postaje, policijska postaja Čakovec i postaja prometne policije Čakovec

Zgrada Policijske uprave međimurske u Čakovcu bit će obnovljena, i to većim dijelom europskim novcem. Uložit će se 10,3 milijuna kuna, od kojih šest milijuna stiže ih EU.

Predstavljanje u Švicarskoj Najavljen skori dolazak novih investitora

– Zgrada je sagrađena 1981. godine, a južno krilo nadograđeno je 1997. Uz sjedište Policijske uprave međimurske, u zgradi se nalaze i dvije policijske postaje, Policijska postaja Čakovec i Policijska postaja prometne policije Čakovec. Ujedno, prostorije zgrade koriste djelatnici Interventne jedinice policije, a građanima su u prizemlju na raspolaganju šalteri za izradu osobnih dokumenata, dok dio zgrade koriste i djelatnici Ministarstva obrane, Područnog odsjeka za poslove obrane te Sigurnosno-obavještajne agencije. Više od 50 posto svih zaposlenika PU međimurske namjenski koristi oko 6000 kvadrata poslovnog prostora – kaže načelnik PU međimurske Ivan Sokač.

Radovi na energetskoj obnovi počeli su 4. studenoga, a ugovoreni rok za završetak je godinu dana.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u prosincu 2018. godine potpisali su sporazum o suradnji u području energetske obnove objekata.

Prodaja zemljišta Međimurci žele razvijati automobilsku industriju

– Sporazum obuhvaća 29 objekata MUP-a koji će se renovirati programom energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014-2020" – ističe voditelj projekta Dragutin Sakač.

Od 10,3 milijuna kuna oko šest milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj je ušteda na toplinskoj energiji za grijanje od 61 posto.

Međimurski župan Matija Posavec zadovoljan je zbog još jednog investicijskog projekta na području energetske učinkovitosti.

– Policijska uprava međimurska s ukupno 475 djelatnika, od kojih ih je 268 u ovom objektu, druga je najveća javna ustanova u Međimurju. Učinkovitost i rezultat pretpostavljaju i uvjeti rada, stoga već nekoliko godina razgovaramo o ovom projektu i on se napokon ostvaruje. Vjerujem da će kvalitetnim izvođenjem radova do kraja godine i Policijska uprava međimurska imati bolje uvjete za rad. Volio bih da se energetski obnovi i zgrada Općinskog suda u Čakovcu koja je u lošem stanju. Ovo je još jedan projekt javne obnove zgrada u Međimurskoj županiji, što znači da smo visoko na listi iskorištenosti europskih fondova te ulaganja u bolje standarde i učinkovitiju javnu upravu – napominje župan Posavec.

Završava se Centar za posjetitelje u Križovcu vrijedan 12 milijuna kuna Ključna točka na ulazu u park koji obuhvaća četvrtinu Međimurja

Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović rekao je da i Grad Čakovec ulaže u energetsku obnovu svojih javnih objekata.