Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Završava se Centar za posjetitelje u Križovcu vrijedan 12 milijuna kuna

Ključna točka na ulazu u park koji obuhvaća četvrtinu Međimurja

1/13
Foto: Međimurska županija
Centar će imati dvije galerije sa stalnim interpretacijskim postavom, suvenirnicu, brvnaru "Moj hrast Adam" i tematsko dječje igralište Rječica. U obliku prirodoslovnog muzeja informirat će posjetitelje o prirodnim vrijednostima

Centar za posjetitelje u Križovcu bit će otvoren sredinom travnja, najavljeno je nakon obilaska gradilišta. Zahvaljujući projektu "Med dvemi vodami" Centar u Križovcu postat će središte promicanja posebitosti prirodnih vrijednosti Međimurja.

Foto: Međimurska županija

Nove nagrade stigle u Međimurje Zlato i dvije bronce za ruralni turizam

Vrijedan 12 milijuna kuna

Župan Matija Posavec, zamjenica ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA Ana Kralj i ravnatelj Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode Siniša Golub obišli su radove na rekonstrukciji i gradnji koji su pri samom završetku. Projekt "Med dvemi vodami" vrijedan je više od 12 milijuna kuna i povezuje tri projektne aktivnosti – istoimeni Centar za posjetitelje u Križovcu, Edukacijsko-interpretacijski centar Marulov grunt u Frkanovcu i Eko-turističke poučne pješačke i biciklističke staze "Svetomartinska Mura" na području Općine Sveti Martin na Muri.

– Projektom će se unaprijediti turistička infrastruktura, ali ono što je najvažnije, nastat će lokacije na kojima će posjetitelji moći učiti o važnosti i bogatstvu međimurske prirode. Centar za posjetitelje u Križovcu predstavlja ključnu točku na samom ulazu u Regionalni park Mura-Drava koja će u obliku prirodoslovnog muzeja informirati posjetitelje o posebitostima prirodnih vrijednosti našeg kraja – istaknuo je ravnatelj Međimurske prirode Siniša Golub.

Foto: Međimurska županija

Rekordan broj postavljenih izložbi Kroz Muzej Međimurja u godinu dana prošlo 12.000 posjetitelja, na radionicama čak tisuću djece

Dvije galerije, suvenirnica...

U Međimurskoj županiji napominju da su građevinskim i zanatskim radovima obuhvaćena rekonstrukcija vanjskog i unutrašnjeg dijela zgrade te okućnice. Centar za posjetitelje imat će dvije galerije sa stalnim interpretacijskim postavom, suvenirnicu, brvnaru "Moj hrast Adam" i tematsko dječje igralište Rječica.

– Četvrtina Međimurja nalazi se u području Regionalnog parka Mura-Drava koji obuhvaća prekrasne zaštićene prirodne krajolike i područje ekološke mreže. Ulaganjem u posjetiteljsku infrastrukturu želimo unaprijediti sustav upravljanja našom prirodnom baštinom u svrhu održivog društveno-gospodarskog razvoja Međimurja, a uređenjem Centra za posjetitelje u Križovcu uspostavit će se suvremena turističko-informativna točka koja će na inovativan način interpretirati i prezentirati prirodnu baštinu. Ne samo da stvaramo kvalitetnu i atraktivnu turističku ponudu koja će pridonijeti povećanju održivosti turizma, već će Križovec postati točka koja će uz turiste, privlačiti brojne zaljubljenike u prirodu, školarce i stručne posjetitelje koji će se moći educirati o prirodnim vrijednostima Međimurja – rekao je župan Posavec.

Foto: Međimurska županija

Novi nadstandard u zdravstvu Uvedeno posebno dežurstvo u DZ-u Čakovec

Radovi u Križovcu trebali bi biti završeni do 10. ožujka, a Centar će u probnom radu biti do sredine travnja. Planirani datum otvorenja je 17. travnja, na međimurski dan rijeke Mure, u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije.