Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Nove nagrade stigle u Međimurje

Zlato i dvije bronce za ruralni turizam

Foto: Međimurska županija
Zlatnu povelju osvojio je Restoran Terbotz u kategoriji tradicijske gastronomije, od manifestacija brončanu povelju dobilo je Porcijunkulovo, dok je u kategoriji ruralno-turističkih projektata bronca otišla "Međimurskom štacunu"

Među dobitnicima nagrada "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" našli su se i promotori tradicije, kulturne i prirodne baštine te lokalnih proizvoda iz Međimurske županije.

Socijalno partnerstvo Rad GSV-a prepoznat i na državnoj razini

U kategoriji tradicijske ruralne gastronomije zlatnu povelju osvojio je Restoran Terbotz, koju je u kategoriji Vinogradarstva i podrumarstva dobio Branimir Jakopić. U kategoriji ruralno-turističke manifestacije brončanu povelju dobila je manifestacija Porcijunkulovo u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, dok je u kategoriji ruralno-turističkih projekata brončana povelja otišla Međimurskom “štacunu" udruge "Najbolje ‘z Međimurja".

– Ove nagrade ponovni su dokaz strateškog promišljanja turizma i stalnog ulaganja javnog i privatnog sektora u kvalitetu ponude i usluga. Prepoznati smo u različitim segmentima, od eno-gastronomije, manifestacija, do promocije i unaprjeđenja lokalnog tržišta poljoprivrednih proizvoda – rekla je zamjenica međimurskog župana Sandra Herman.

Rekordan broj postavljenih izložbi Kroz Muzej Međimurja u godinu dana prošlo 12.000 posjetitelja, na radionicama čak tisuću djece

Na dodjeli nagrada bio je i voditelj TZ-a Međimurske županije Rudi Grula.

– “Suncokretom ruralnog turizma” promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najvažniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma – rekla je mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo", koja se promocijom i poticanjem gospodarstva ruralnog prostora, koji obuhvaća čak 92 posto Hrvatske, bavi 20 godina. Od prošle godine udruga je hrvatski partner Europske kulturne rute Iter Vitis, koja prolazi kroz 19 država.