Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Novi nadstandard u zdravstvu

Uvedeno posebno dežurstvo u DZ-u Čakovec

Foto: Međimurska županija
Svake će subote raditi barem jedan tim pa će pacijenti bilo kojeg liječnika, člana grupe, imati mogućnost pregleda tijekom jutarnje smjene, u vrijeme kad rade i lokalne ljekarne

Od 1. siječnja 2020. godine u djelatnosti opće i obiteljske medicine u Domu zdravlja Čakovec provodi se posebno dežurstvo koje financira HZZO-a, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić. Novi je to nadstandard u međimurskom zdravstvu koji se provodi prema mjesečnom rasporedu, a obavljaju ga liječnici obiteljske i opće medicine, zaposlenici Doma zdravlja, kao i ugovorni privatni zdravstveni radnici koji obavljaju djelatnost u ordinacijama.

Rekonstrukcija spoja na graničnom prijelazu u Goričanu Kraj radova na A4 i prije početka turističke sezone

Međimurska županija osigurala je za posebno dežurstvo 200.000 kuna, čime se obuhvaća i održavanje grupnog rada liječnika. Radom u grupi liječnici osiguravaju zamjenu svojim pacijentima za dane kad oni rade u ambulantama. To konkretno znači da će svake subote raditi barem jedan tim pa će pacijenti bilo kojeg liječnika, člana grupe, imati mogućnost pregleda tijekom jutarnje smjene, u vrijeme kad rade i lokalne ljekarne. Ugovor su potpisali župan Matija Posavec i predstavnik koncesionara Zrinko Karlović.

– Prema našoj strategiji, uloga primarne zdravstvene zaštite u zdravstvenom sustavu mora prepoznati glavne zdravstvene probleme lokalne zajednice i ponuditi preventivnu pomoć. Novim zakonom dovedena je u pitanje kvaliteta primarne zdravstvene zaštite, a mi smo na to uvijek stavljali naglasak, svjesni činjenice da gotovo 80% problema pacijent može riješiti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i tako rasteretiti sekundarnu – rekao je Posavec.

Nema straha za budućnost obrtništva Majstorske ispite u Međimurju položilo više od 650 obrtnika

Županija godišnje iz svog proračuna ulaže dva milijuna kuna u primarnu zdravstvenu zaštitu.