Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Rekonstrukcija spoja na graničnom prijelazu u Goričanu

Kraj radova na A4 i prije početka turističke sezone

Foto: Međimurska županija
Projekt uključuje rušenje postojećeg nadvožnjaka i krakova spoja te gradnju novog nadvožnjaka s novim proširenim krakovima

Prije turističke sezone bit će završena rekonstrukcija spoja na graničnom prijelazu u Goričanu, na autocesti A4. Gradilište su obišli međimurski župan Matija Posavec i član uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić, a održali su i radni sastanak s voditeljem projekta Borom Brnićem.

Projekt bežičnog povezivanja Jedinstveno u Hrvatskoj – testiraju sustav vođenja e-Vizite

Projekt uključuje rušenje nadvožnjaka i krakova spoja, izgradnju novog nadvožnjaka s novim proširenim krakovima koji će omogućiti pristup autocesti, kao i izlaz u svim smjerovima. Bit će izvedena i nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija te premještanje i zaštita postojećih instalacija. Izvođači radova su tvrtke Colas Hrvatska i Tegra, a vrijednost je 24 milijuna kuna.

Projekt će, najavljeno je, biti gotov prije početka turističke sezone, nekoliko mjeseci ranije od predviđenog roka. S. Baranašić rekao je da ulaganja HAC-a u dijelu koji prolazi kroz Međimursku županiju obuhvaćaju i obnovu asfaltnog sloja, a priprema se projekt zelenog prolaza za divljač preko autoceste. Na čvoru će se postaviti novi stupovi javne rasvjete, a postojeći će se donirati općinama i gradovima.

Malo poznati detalji iz hrvatske povijesti Kako su pučke popijevke odigrale vrlo važnu ulogu u Versaillesu

Župan Posavec pohvalio je brzinu izvođenja radova i istaknuo da će se gradnjom punog čvora poboljšati lokalna prometna povezanost, omogućiti dodatni turistički, ugostiteljski sadržaji i druge gospodarske aktivnosti zahvaljujući infrastrukturi na prijelazu. Lani je autocestom kroz Međimurje prošlo 5,560.000 putnika i 150.000 kamiona.