Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Projekt bežičnog povezivanja

Jedinstveno u Hrvatskoj – testiraju sustav vođenja e-Vizite

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Pacijenti i zaposlenici mogu besplatno koristiti internet u Županijskoj bolnici

Županijska bolnica Čakovec među prvima u Hrvatskoj završila je jedinstven infrastrukturni projekt bežičnog povezivanja i umrežavanja svih bolničkih djelatnosti. Primarni cilj je, ističu u bolnici, intenzivno ulaganje u ljudski potencijal i u modernizaciju zdravstvenog sustava.

Proslava 20. godišnjice rada Turističke zajednice Međimurske županije Strelovit uzlet turističke ponude najsjevernije hrvatske županije

Tako svi korisnici polikliničkih i stacionarnih zdravstvenih usluga, ali i svi djelatnici, mogu besplatno koristiti internet za osobne potrebe. Za spajanje na otvoreni internet potrebno je koristiti se mrežom "bolnica gosti" i lozinkom "Internet".

– Posebno se veselimo što je uz besplatni internet u ŽB-u Čakovec započelo i testiranje najsuvremenijeg i jedinstvenog sustava vođenja vizite u Hrvatskoj – eVizita, čime ustanova predvodi informatičke trendove i najavljuje dodatni niz novih projekata – napominju.

Još je jedna dobra vijest vezana za sektor zdravstva stigla u Međimurje. Medicinski fakultet u Zagrebu dodijelio je dekanove nagrade najboljim studentima, a među nagrađenima su i Lana Ivanišević, Ena Janči, Vinka Kugelman, Lucija Lesjak, Mašan Sredanović i Lucija Šimunić iz Međimurja.

Obrtnička komora Novih obrta sedam posto više nego lani

Nagrade su dodijeljene u tri kategorije – za najbolji studentski znanstveni rad, za promociju i doprinos ugledu fakulteta te najuspješnijim studentima medicine na svakoj od šest godina studija. Lucija Lesjak je ove godine osvojila naslov svjetske prvakinje u karateu, a nagrađena je za jačanje ugleda fakulteta. Svi su bivši učenici Gimnazije Josipa Slavenskog.