Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Predstavljanje u Švicarskoj

Najavljen skori dolazak novih investitora

Foto: Međimurska županija
Mi smo ovdje da uz pomoć diplomacije iskoristimo pružene šanse i najavljujem skori dolazak u Međimurje nekoliko utjecajnih predstavnika gospodarstva Švicarske, rekao je župan Matija Posavec

Međimurska županija dobila je i iskoristila priliku predstaviti Hrvatsku u Švicarskoj. U organizaciji Generalnog konzulata u Zürichu je održano predstavljanje predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, a priliku za promociju dobili su Međimurje i gradovi Varaždin i Poreč. Uz gospodarski forum otvorena je i izložba.

Prodaja zemljišta Međimurci žele razvijati automobilsku industriju

– Veleposlanstva i konzulati imaju zadatak otvarati vrata suradnje, no gradovi i županije tu priliku moraju iskoristiti. Zahvaljujući fotografijama Večernjeg lista, Pixsella i Foto kluba Sloboda Varaždin, mnogi će se još jednom podsjetiti na velike sportske uspjehe koje je naša zemlja ostvarila, inovativne tehnologije Mate Rimca i brojne svijetle trenutke naše novije povijesti – rekao je generalni konzul Slobodan Mikac. Prikazan je i film o Međimurju. Župan Matija Posavec zahvalio je prije svega Zavičajnom društvu Međimurje u Švicarskoj.

– Posljednjih godina razvija se pozitivna gospodarska suradnja s obzirom na ulaganja investitora iz Švicarske zahvaljujući kojima bilježimo nekoliko snažnih izvoznih poduzeća, a uskoro slijedi još jedno potpisivanje ugovora o ulaganju u proizvodnju metalnih konstrukcija. Švicarci cijene činjenicu da je dr. Rudolf Steiner rođen u Međimurju, zbog čega postoji snažni interes Dornacha, mjesta u kojem se nalazi svjetski centar antropozofije – rekao je župan Posavec i dodao da su Međimurci oduvijek razmišljali lokalno, a djelovali globalno.

Završava se Centar za posjetitelje u Križovcu vrijedan 12 milijuna kuna Ključna točka na ulazu u park koji obuhvaća četvrtinu Međimurja

– Mi smo ovdje da uz pomoć diplomacije iskoristimo pružene šanse i najavljujem skori dolazak u Međimurje nekoliko utjecajnih predstavnika gospodarstva Švicarske – zaključio je.