Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Suradnja Grada i Turističke zajednice

Otvoren Centar za posjetitelje u Makarskoj

Foto: Grad Makarska
Makarska Turistička zajednica sada je dobila veći prostor na ukupno 130 četvornih metara

Prostor makarske Turističke zajednice na Obali kralja Tomislava 16 zasjao je u novom ruhu kao Centar za posjetitelje. Radno vrijeme centra sada je od 8 do 18 sati.

rok za završetak radova 90 dana Započeli radovi na opasnom raskrižju za pješake

Turistička zajednica ponovno je otvorila vrata ovog prostora, ali sasvim preuređenog i sofisticirano opremljenoga. Sve stranke, iznajmljivači i naravno turisti mogu ovdje dobiti informacije o smještaju, ali i znamenitostima, bogatstvu, ljepoti i posebnosti Makarske i njezina okoliša, bogatoj gastro ponudi, smještajnim kapacitetima, energiji…

- Jako smo ponosni što se preuređenjem ovog uistinu derutnoga prostora i neprimjerena jednom turističkom biseru gdje se ostvari oko milijun i pol noćenja, to promijenilo. Makarska je dobila reprezentativan prezentacijski centar – ističe Hloverka Novak Srzić, direktorica Ureda TZ grada Makarske.

Za rekonstrukciju i uređenje Centra utrošeno je 1,600.000 kuna tako da je Ministarstvo turizma osiguralo 700.000 kuna, a ostatak Grad Makarska i Turistička zajednica kako doznajemo od Hloverke Novak Srzić.

Podsjetimo, radovi na uređenju Centra za posjetitelje počeli su nakon ljeta 2018., i zbog svoje složenosti nešto je pomaknut rok završetka. Makarska Turistička zajednica sada je dobila veći prostor na ukupno 130 četvornih metara.

PROJEKT 'OSJETI MAKARSKU' Srednjoškolci učili raditi tortu Makaranu

Osim zaposlenika na usluzi za sve informacije posjetiteljima u lijepo uređenom prostoru su dva info stola na kojima se može saznati sve o baštini i raznovrsnoj ponudi Makarske i to na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku za početak, a u budućnosti će biti i više.

- Zidove rese fotografije kulturne baštine postavljene u suradnji s Gradskim muzejom i prirodne baštine koji smo osmislili u suradnji s PP “Biokovo”. Posebno atraktivna se ovdje čini mogućnost doživljaja bure. Na sreću bure ljeti nema, ali da bi naši turisti mogli doživjeti snagu i onu lijepu stranu bure napravljena je simulacija. Po ideji tvrtke URBANEX da pokažemo nešto karakteristično, odlučeno je da to bude naša bura koja kada puše pokazuje sve ljepote; Biokovo, crvenilo neba, snagu mora, ples palmi – kaže Glavina.

Makarska obogaćuje svoju turističku ponudu Turistička zajednica nudi obilaske gradom, MARA osniva udrugu turističkih vodiča

Iako je prvotna ideja bila da Turistička zajednica otvori i prodajni pult autohtonih suvenira i slastica u ovom centru kako bi pomogla i poticala iznajmljivače i vlasnike OPG- a promjenom zakona od 1. siječnja 2020. to je nemoguće. Novi zakon naime zabranjuje turističkim zajednicama prodaju slastica i sličnu komercijalnu djelatnost.