Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Festival čokolade

U Opatiji od 6. do 8. prosinca vlada čokolada

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Najavljene su razne čokoladne atrakcije, choco kutak za najmlađe, choco prezentacije i edukacije te izložba „Šetnja kroz povijest čokolade“, ali i još mnogo toga

Na ovogodišnjem Festivalu čokolade u Opatiji posjetitelji će tijekom najslađeg vikenda, od 6. do 8. prosinca, moći vidjeti i kušati slastice i druga jela od čokolade, kao i razne čokoladne atrakcije, a sve pod sloganom "Neka vlada - čokolada!", poručili su iz Turističke zajednice Grada Opatije.

'Gradovi i općine prijatelji djece' Izložba fotografija 'Koračajmo zajedno za dječja prava' u Lovranu

Pozvali su sve da u Opatiji dožive blagdanski i romantični ugođaj, dobru glazbu i ugodno druženje te da isprobaju najraznovrsnije slastice, od kojih će ove godine premijerno biti predstavljena i moći će se kušati čokolada s magarećim mlijekom.

Središnje mjesto Festivala čokolade bit će Centar Gervais, u kojemu će se održavati prezentacije, degustacije i prodaja čokoladnih delicija izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Najavljene su razne čokoladne atrakcije, choco kutak za najmlađe, choco prezentacije i edukacije te izložba „Šetnja kroz povijest čokolade“.

Predstavit će se Croatian Choco Concept, u čijem su laboratoriju nastali - čokoladna Bašćanska ploča, Molekularna čokolada, Teslada - čokolada posvećena Nikoli Tesli, Mohole posvećene Andriji Mohorovičiću u pralinama oblikovanima poput Zemljine kugle, koje u presjeku prikazuju Moho sloj...

Čokoladni Advent bit će ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, Čokoladna ledena čarolija na Ljetnoj pozornici, Slatki mrkat na gradskoj tržnici te Choco Land u tvornici čokolade Milenij Choco.

Sve će biti popraćeno prigodnom gastronomskom i čokoladnom ponudom u opatijskim hotelima, restoranima i kavanama, kao i čokoladnim tretmanima u spa & wellness centrima.

jedinstvena izložba Zavirite u ormar kraljice Sisi: Od haljina za 'po doma' do raskošnih krinolina

Tijekom Festivala čokolade moći će se kušati domaći njoki od čokolade u umaku od kozica, čokoladna pizza, palenta u umaku od bijele čokolade, pancete i tartufa, čokoladne šurlice u umaku od škampa i tartufa, a od wellness ponude izdvajuju se Chocolate Dream tretman lica i Jaffa masaže kakao maslacem i eteričnim uljem naranče.

Choco kipar Antonio Licitra u Milenij Choco svijetu pokazat će da je čokolada idealan materijal za umjetničke skulpture, a za djecu su priređeni koncerti, radionice, umjetničke prezentacije, animacije i drugi choco programi.

Direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić istaknula je da je Festival čokolade jedna od opatijskih najprepoznatljivijih manifestacija i dobar primjer događanja koje je motiv za dolazak gostiju u Opatiju.

- Ovaj slatki vikend oglašavali smo u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Italiji i Njemačkoj, a upravo iz tih zemalja sada nam gosti dolaze na vikend - kazala je.