Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
'Gradovi i općine prijatelji djece'

Izložba fotografija 'Koračajmo zajedno za dječja prava' u Lovranu

1/8
Foto: Grad Opatija
U ponedjeljak, 7. istopada na Međunarodni dan djeteta započinje Dječji tjedan -  tradicionalna godišnja akcija i aktivnosti posvećene djeci

Društvo „Naša djeca“ Opatija s vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća i forumašima Dječjih foruma tijekom cijele godine raznim događanjima obilježava 30 godina od usvajanja najvažnijeg svjetskog dokumenta o djeci - Konvencije UN-a o pravima djeteta te 20 godina akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“. 

Početak realizacije memoranduma o prijateljstvu Kinezi će Opatiji pokloniti rasvjetnu dekoraciju za Advent?

Uoči Dječjeg tjedna, danas je u lovranskoj Galeriji Laurus, uz prigodni program recitatorske grupe i pjevačkog zbora Črešnjice OŠ V.C. Emin, otvorena izložba fotografija naziva „Koračajmo zajedno za dječja prava“. Fotografije i ostale izloške su mali gradski vijećnici vrijedno sakupljali i izrađivali, a one govore o životu djece danas u svijetu.

Izložba će biti postavljena od 2. do 18 listopada. Tijekom jutarnjih sati u izložbenom prostoru održavat će se radionice za učenike osnovnih škola u okviru projekta „Igrom učimo o gradu“ što ga DND provodi u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Foto: Grad Opatija

Uoči Dječjeg tjedna u Opatiji i Lovranu održat će se i sljedeće aktivnosti: 3.- 4. listopada izaslanstvo vijećniika XII. saziva DGV-a Grada Opatije Vito Juričić, Loreta Lukić i Pia Ferlin Petričić, u pratnji svojih mentorica, odlaze na 15-te Susrete Dječjih vijeća Hrvatske u Veliku Goricu.Tema susreta je „Kako i zašto učiti o medijima?".  Vijećnici DGV-a Opatija predstavit će projekt vijećnika VIII. saziva DGV-a čija je tema bila „Mediji, djeca i javne kampanje“.

Ilustracija: Biciklistička utrka KING OF UČKA Zbog biciklističke utrke promet će se odvijati prema privremenoj regulaciji

Od 6. do 8. listopada Petra Deranja i Jan Galić s mentoricom Antonijom Katić odlaze u Belgiju kao članovi Dječjeg vijeća Eurochilda gdje će aktivno sudjelovati u donošenju Strategija razvoja sudjelovanja djece u Europskoj uniji i  pripremama Eurochild konferencije 2020. u Finskoj.           

Foto: Grad Opatija

U ponedjeljak, 7. istopada na Međunarodni dan djeteta započinje Dječji tjedan -  tradicionalna godišnja akcija i aktivnosti posvećene djeci. Dječji tjedan se održava u prvom punom tjednu listopada i završava u nedjelju, 13. listopada 2019. Moto Dječjeg tjedna 2019. je lijepa i prepoznatljiva poruka, koja izražava odnos odraslih prema djeci: „Ljubav djeci prije svega!“.

UGLEDAN DOGAĐAJ Potpisan Memorandum s dionicima biciklističke utrke 'King of Učka'

U srijedu, 9. listopada održat će se prezentacija knjižice „Igrom učimo o gradu“ autorice Sanje Škorić. U četvrtak, 10. listopada od 12:00 do 12,30 sati održat će se javni skup XII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Opatije pod nazivom „Korakom za dječja prava“. Vijećnici će se s transparentima spustiti iz škole do zgrade Grada Opatije. U 13:00 sati u gradskoj vijećnici na rasporedu je 2. sjednica XII. saziva DGV-a. U petak, 11. listopada održat će se Mića marunada va našen Lovrane, od 13,30 do 17:00 sati na parkiralištu Brajdica, a od 11:00 do 17:00 sati u Galeriji Laurus u Lovranu održat će se Bajkaonica – pripovijedanje priča. U subotu i nedjelju, 12. i 13. listopada održat će se radionice za djecu na Marunadi u Lovranu.