Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osijek

Iz Muzeja policije: Izložba krivotvorenih umjetnina

Izložba krivotvorenih umjetnina
1/8
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Izložba je nazvana „Ljepota lažnog sjaja“, trajat će sve do 30. studenoga, a za građane će biti otvorena svakodnevno od 12 do 20 sati. Ulaz je slobodan

U organizaciji Muzeja policije i Policijske uprave osječko-baranjske u foajeu HNK Osijek svečano je otvorena izložba o krivotvorinama umjetnina pod nazivom „Ljepota lažnog sjaja“, priopćili su iz gradske uprave.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Krivotvorine umjetnina zasigurno su jedna od najzanimljivijih izložaka iz zbirki Muzeja policije koju čini sedamdesetak krivotvorina, većinom ulja na platnu i nekoliko skulptura. Najviše je krivotvorina radova hrvatskih slikara poput Ede Murtića, Zlatka Price, Ljube Ivančića, Mersada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Oskara Hermana, Borisa Bućana, Ivana Rabuzina, Ivana Generalića, Ferde Kovačevića, Dragice Cvek Jordan, Slave Raškaj te skulpture Dušana Đamonje i Vojina Bakića.

Od stranih autora prikazane su krivotvorine Salvadora Dalija i Paula A. Renoira. Postavljanjem ove izložbe želi se ponajprije upozoriti građane na beskrupuloznost crnoga tržišta koje zbog zarade ne preže od prijevara neupućenih kupaca.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Otvorenju je nazočio i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić koji je zahvalio Policiji na postavljanju izložbe u Osijeku te osvješćivanju građana na nužan oprez pri kupnji skupocjenih umjetnina.

Izložba će trajati sve do 30. studenoga, a za građane će biti otvorena svakodnevno od 12 do 20 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Ispitivanja na pješačkom mostu u Osijeku Osijek Ispituju most jer mu je prošao rok trajanja Pješački most osvijetljen plavom bojom povodom Dana dijabetesa Povodom Dana dijabetesa Pješački most u Osijeku i ove godine osvijetljen plavom bojom