Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osijek Free WIFI

U Osijeku se besplatno 'surfa' brzinom do 200 megabita u sekundi

Za novi sustav utrošeno je oko 100.000 kuna
1/5
Foto: Grad Osijek
U sklopu ovog projekta novi uređaji koji omogućuju brzi bežični Internet postavljeni na šest lokacija u četvrti Tvrđa te na dvije u četvrti Donji grad

Postavljanjem osam novih uređaja koji omogućuju brzi Internet u Osijeku završila je prva faza projekta "Osijek Free WIFI", što je nastavak projekta "Bežični Osijek" započetog 2012. godine, izvijestili su predstavnici osječke Gradske uprave.

Osijek Magdalena Šteter najčitateljica, pročitala je 253 knjige

Voditelj Odsjeka za informatiku Gradske uprave Domagoj Klobučar kazao je kako je od 2012. do sada postavljeno 18 bežičnih točaka, a ova faza je nadogradnja i proširenje starog sustava kojim se želi pokriti što je moguće šire područje grada.

- Uočili smo da je potrebna veća brzina Interneta, pa smo sada osigurali brzinu od 200 megabita u sekundi za ovaj novi sustav - pojasnio je Klobučar.

Dodao je kako su u sklopu ovog projekta novi uređaji koji omogućuju brzi bežični Internet postavljeni na šest lokacija u četvrti Tvrđa te na dvije u četvrti Donji grad.

osijek Akcija zadržavanja mladih obrazovanih ljudi započinje u Osijeku

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega rekao je kako je za ovaj novi sustav utrošeno oko sto tisuća kuna, izrazivši uvjerenje kako će to podići kvalitetu života Osječana, u prvom redu učenika i studenata, populacije koja najviše koristi internet.

- Osim toga, ovime podižemo i naš turistički potencijal jer će ovaj sustav biti na usluzi i brojnim turistima koji posjećuju Osijek. Mogu najaviti da su osigurana sredstva u iznosu od 150 tisuća kuna za drugu fazu ovog projekta, kojom će biti obuhvaćeni Trg slobode, Trg Ante Starčevića i kompletna šetnica uz rijeku Dravu - rekao je Požega.

Dodao je kako se završetak druge faze projekta očekuje do kraja ove godine.

Centar će na jednome mjestu pružati turističke informacije vezane za grad, županiju i širu regiju osijek Dva milijuna eura za centar za posjetitelje Tvrđu