Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
INFORMATIVNO-EDUKATIVNI DOGAĐAJ

U Petrinji održani Regionalni dani EU fondova

1/21
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Vjekoslav Mijić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavio je Program fizičke, socijalne i gospodarske regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, a Marko Stojanović iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta govorio je o aktualnim natječajima i natječajima

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 27. veljače 2019. u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja (ulica Matije Gupca 2). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Petrinje kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu grada Petrinje, Robert Nogić, voditelj ureda LAG Zrinska Gora, Katarina Ivančić, v.d. ravnateljice, Javna ustanova PETRA -Petrinjska razvojna agencija, Štefica Trsoglavec, OPG Trsoglavec, Saša Bukovac, pomoćnik ravnateljice APPRRR-a, Edisa Mašinović, pročelnica Upravnog odjela za EU fondove grada Petrinje, Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje i Mario Turalija, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Vjekoslav Mijić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavio je Program fizičke, socijalne i gospodarske regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Marko Stojanović iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta govorio je o aktualnim natječajima i natječajima u najavi, a Sanja Malec iz HAMAG-BICRO-a predstavila je financijske instrumente za poljoprivredu i ruralni razvoj. Na kraju edukativnog dana je Saša Bukovac iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju održao edukaciju „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su se predstavile aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznalo se posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008