Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Oprisavci

U Pokladnoj povorci sudjelovalo 110 konjanika

1/18
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Povorka pokladnih jahača prošla je kroz selo, a zaustavila se na više postaja. Domaćini su na svakoj pripremili osvježenje i počastili ih ukusnim slavonskim delicijama

Konjogojska udruga "Slavonija" pod pokroviteljstvom općine Oprisavci organizirala je tradicionalno 10.  Pokladno jahanje. Povorka pokladnih jahača prošla je kroz selo, a zaustavila se na više postaja. Domaćini su na svakoj pripremili osvježenje i počastili ih ukusnim slavonskim delicijama.

Završena energetska obnova OŠ S. Radića i Srednje škole M. A. Reljkovića 'Promijenili smo i vanjski identitet škole da postanemo intrigantni izvana kao što smo iznutra'

U povorci je zahvaljujući lijepom i sunčanom vremenu idealnom za jahanje, veselje i pjesmu sudjelovalo čak 110 konjanika s istočnog i zapadnog dijela Brodsko-posavske županije.

Organizator je i ove godine pokazao zavidnu razinu organizacije, a sudeći po velikom broju sudionika, posjetitelja i zaljubljenika u tradicijsku kulturu tog dijela Slavonije, opstanak konja i gizdavih lipicanca, kao i nastavak tradicije zasigurno nisu upitni.