Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija objavila javni poziv za pomaganje javnih potreba u kulturi

U ponudi gotovo 4 milijuna kuna za programe u kulturi

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Prijaviti se mogu umjetnici, udruge, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi... do 25. veljače

Gotovo četiri milijuna kuna predviđeno je proračunom Zagrebačke županije za pomaganje javnih potreba u kulturi za 2022. godinu, a prijedlozi programa po objavljenom javnom pozivu zaprimaju se do 25. veljače. Sredstva će se dodjeljivati za knjižničnu, izdavačku i muzejsko-galerijsku djelatnost, amaterizam u kulturi, zaštitu kulturnih dobara te za manifestacije u kulturi.

– Pravo podnošenja programa imaju samostalni umjetnici, udruge, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi i medijima, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine. Ovisno o prijavitelju, broj mogućih prijava se razlikuje pa tako pučka otvorena učilišta i centri za kulturu mogu podnijeti do pet prijava, knjižnice, muzeji i galerije do tri prijave, udruge do dvije prijave, a ostali prijavitelji jednu prijavu. Svaki projekt/program mora biti prijavljen na posebnoj prijavnici – poručuju iz Županije.

Prijaviti se može elektronički putem sustava e-Prijave, a original prijavnog obrasca valja poslati na adresu Županije u Ulici grada Vukovara. Dokumentacija se može poslati i preporučenom poštom na istu adresu, a detalji su dostupni na webu Županije te se mogu doznati i telefonski na brojevima 01/6009-417 i 01/6009-423.