Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Župan Igor Andrović obišao pogone tvrtke Šafram u Turanovcu

”U povlačenju EU novca pomaže nam Poduzetnički inkubator VPŽ”

Foto: Kristijan Toplak
Osim dogradnje proizvodne hale, tvrtka Šafram provela je i projekt “Sunčana elektrana za vlastitu potrošnju”. Vrijednost investicije bila je 711.777 kuna, od čega je 50 posto bilo bespovratnih EU sredstava

Kada su prije više od tri desetljeća krenuli “iz zagrebačke garaže”, u tvrtki Šafram zasigurno nisu zamišljali da će danas biti vodeći hrvatski proizvođači začina. Od 2000. godine djeluju u Virovitičko-podravskoj županiji, u Turanovcu, i zahvaljujući EU fondovima, ali i odličnoj suradnji s VIDR-om i Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije, redovito povlače značajna EU sredstva.

Župan Igor Andrović i suradnici obišli su njihove nove pogone u Turanovcu. U Šaframu su ih dočekali osnivač i vlasnik tvrtke Mirko Šafranko, direktorica Arijana Šafranko Salihćehajić, kao i voditelj proizvodnje Željko Vlašić. Povod je bila nova investicija ove tvrtke, “Izgradnja poslovne građevine – dogradnja proizvodne hale gospodarske namjene pretežito proizvodne djelatnosti – prerada začina, dogradnja nadstrešnica i punionice za viljuškare, te nabava gospodarskih vozila, viličara i opreme”. Ukupan iznos projekta, koji je prijavljen u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, iznosi 7,516.663 kune, a iznos potpore bio je 3,398.358 kuna.

Osim toga, tvrtka Šafram provela je i projekt “Sunčana elektrana za vlastitu potrošnju”. Vrijednost investicije bila je 711.777 kuna, od čega je 50 posto bilo bespovratnih EU sredstava.

– Ovo je naš četvrti projekt koji smo prijavili u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije, s kojim imamo odličnu dugogodišnju suradnju. Gotovo svi projekti financirani su većim dijelom iz fondova EU, a sufinancirani su u visini od 50 posto i to uvijek napominjem jer to je zaista velik poticaj poduzetništvu. Tako možemo smanjiti vlastite troškove i biti konkurentni na tržištu. Svi dosadašnji projekti osiguravaju nam poziciju kakvu trenutno imamo, a smatramo se vodećim proizvođačem začinske paprike i ostalih začina u Hrvatskoj. To nam daje mogućnost jačeg i boljeg konkuriranja u pakiranju robnih marki koje imaju sve veći udio na tržištu. Trenutno imamo 70 stalno zaposlenih. Stalnih kooperanata imamo 30-ak i uglavnom su s područja ove županije – rekla je direktorica Arijana Šafranko Salihćehajić.