Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Do 7. prosinca

U Požegi otvorena izložba “Papa Franjo u Izraelu”

Foto: pszupanija.hr
Izložba se održava u dvorani Sv. Terezije Avilske

U povodu 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael, Apostolska nuncijatura i veleposlanstvo Izraela u Hrvatskoj u suradnji s Požeškom biskupijom priredili su izložbu fotografija pod nazivom “Papa Franjo u Izraelu”, koja predstavlja posjet pape Franje Svetoj Zemlji 2014. godine.

Projekt od 1,6 milijuna kn Energetski obnovljen dom u Dervišagi

Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Ilan Mor tom je prilikom ustvrdio da temeljni sporazum kojim su Izrael i Sveta Stolica prije 25 godina u Jeruzalemu uspostavili pune diplomatske odnose nije samo povijesni miljokaz u odnosima između Izraela i Svete stolice, već i između Katoličke crkve i židovskoga naroda, a da je posjet pape Franje Izraelu bio naročito važan jer je to bio njegov prvi posjet izvan Italije.

Otvarajući izložbu, msgr. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Hrvatskoj, citirao je riječi msgr. Maura Piacenze koji je ustvrdio kako postoji intimna simbioza između religije, duhovnosti, kulture i umjetnosti. Naime, kultura i umjetnost dozivaju jedna drugu i uzajamno se otkrivaju.

IZ ORMARA PREDAKA U muzeju Slavonije razgledajte neobičnu modu rokokoa i secesije

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević zahvalio se apostolskom nunciju i veleposlaniku Moru što su im svojim dolaskom iskazali osobitu čast. Uz ostale, otvorenju izložbe prisustvovao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Izložba u dvorani Sv. Terezije Avilske u Požegi može se razgledati do 7. prosinca.