Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dugoočekivani radovi

U realizaciji je najveći projekt u povijesti Dubrave: Stižu 53 kilometra nove vodovodne mreže i besplatni priključci

U Općini Dubrava velik broj stanovnika uskoro bi trebao dobiti vodu
1/2
Foto: Općina Dubrava
Ovaj pothvat dio je projekta “Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb-Istok”, teškog 883 milijuna kuna. Za stanovnike općine i okolice početak radova bio je razlog za slavlje, a načelnik općine Tomisav Okroš kaže kako se u svakodnevnom kontaktu sa stanovnicima uvjerio o potrebi za priključkom vode .

Dugoočekivani radovi na novoj vodoopskrbnoj mreži na području Općine Dubrava konačno su počeli u lipnju te su sad u tijeku, a prvi pravac bio je Brezje – Mostari. Ovi radovi za stanovnike općine i okolice velik su događaj vrijedan slavlja.

županijskih sredstava. • I župan Damir Bajs uvjerio se u obilasku da radovi idu prema planu RADOVI NA ŠKOLI BEREK I PODRUČNOJ ŠKOLI KRALJEVEC Gotova energetska obnova školskih zgrada

– Riječ je o gradnji 53 kilometra nove vodovodne mreže i besplatnih priključaka za naše stanovnike. To je najveći i najznačajniji projekt u povijesti Općine Dubrava vrijedan više desetaka milijuna kuna. Voda je život i u svakodnevnom kontaktu sa stanovnicima uvjerili smose koja je potreba i potražnja za priključkom vode – kazao je načelnik općine Tomislav Okroš.

Općina Dubrava potpisala je u siječnju ugovor s vodoopskrbom i odvodnjom Zagrebačke Županije, tvrtka u suvlasništvu Općine Dubrava, potpisala je u siječnju Ugovor s izvođačima radova na vodoopskrbnoj mreži na području 5 općina i grada Vrbovca. Sve to dio je velikog kapitalnog projekta “Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb-Istok” čija je ukupna vrijednost čak 883 milijuna kuna.

Koroni unatoč ulaže se u sport i rekreaciju Radovi na trećoj fazi šetnice uz Kutinicu – 1313 metara od parka prema gradskom bazenu

Velikim dijelom financira se ih Kohezijskog fonda, i to s 483 milijuna, dok će Vodoopskrba i odvodnja iznos financirati s 44, 6 milijuna. Iz Državnog proračuna Republike Hrvatske bit će izdvojeno 89.2 milijuna kuna, a u projektu sudjeluju i Hrvatske vode iznosom od 89.2 milijuna.

Radovi su u tijeku, trajat će cca 3 godine, a nakon postavljanja novih cjevovoda i pripadajuće infrastrukture žitelji istočnog dijela županije, njih 105.000, napokonće imati priključak na javnu vodovodnu mrežu. Na području Vrbovca radovi obuhvaćaju gradnju novih cjevovoda u dužini od 222,8 kilometara, rekonstrukciju postojećih 9,25 kilometara cjevovoda, gradnju pet vodotornjeva, pet crpnih stanica i rekonstrukciju precrpne stanice Lonja. Sve to trebalo bi koštati oko 280 milijuna kuna. Kada radovi budu gotovi, na vrbovečkom će području biti novih 4624 kućnih priključaka.

Energetski obnovljena Područna škola Grabovnica RADOVI U ČAZMI Energetski obnovljena Područna škola Grabovnica

– Sada na ovom području imamo oko 3000 priključaka. Trenutačno gospodarimo s manje od 200 kilometara mreže, a ovim projektom gradimo više od 220 novih kilometara – istaknuo je Tomislav Masten, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, tvrtke nositelja projekta.