Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
RADOVI U ČAZMI

Energetski obnovljena Područna škola Grabovnica

Energetski obnovljena Područna škola Grabovnica
Foto: Grad Čazma
Cilj projekta bio je smanjenje potrošnje toplinske energije za više od 50 posto.

Održana je završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade područne škole Grabovnica” vrijednosti oko 1,200.000,00 kuna. Temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Čazme osigurano je 638.680,55 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj za provedbu projekta energetske obnove zgrade područne škole Grabovnica, dok je ostatak podmiren iz proračuna Grada Čazme.

Industrijskoobrtnička škola Šibenik dobila je novac za projekt “Ars mechanica za nove kompetencije“ ZA PROJEKT 30,689 898,49 KUNA Industrijska škola dobiva suvremene učionice i radionice

Cilj projekta bio je smanjenje potrošnje toplinske energije za više od 50 posto te je u skladu s time obnovljena vanjska ovojnica, izrađen visoko učinkovit sustav grijanja, zamijenjena unutarnja rasvjeta štednom, izgrađena prilazna rampa za osobe s invaliditetom i prilagođen sanitarni čvor osobama s invaliditetom te izrađen energetski pregled nakon obnove.

– Kao grad prijatelj djece, mnogo ulažemo u infrastrukturu i objekte namijenjene najmlađima. Osim Grabovnice, obnova vrijedna 800.000 kuna provest će se i na Vrtlinskoj. Bili smo prvi i tada jedini grad u županiji koji je prije 4 godine omogućio besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce, prije nekoliko godina o vlastitom smo trošku izveli zahtjevan građevinski projekt spajanja cesta omogućivši bolju i sigurniju regulaciju prometa kod matične osnovne škole u Čazmi te smo u potpunosti infrastrukturno obnovili školsku ulicu. Puno toga se napravilo, a radi se i dalje jer želimo omogućiti što bolje uvjete za život i ravnomjeran razvoj svih naših naselja – istaknuo je gradonačelnik Dinko Pirak.