Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
ZA PROJEKT 30,689 898,49 KUNA

Industrijska škola dobiva suvremene učionice i radionice

Industrijskoobrtnička škola Šibenik dobila je novac za projekt “Ars mechanica za nove kompetencije“
Foto: Šibensko-kninska županija
Industrijskoobrtnička škola Šibenik dobila je novac za projekt “Ars mechanica za nove kompetencije“.

Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, zajedno s projektnim partnerima, a uz stručnu pomoć Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, javila se na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja te prijavila svoj projekt “Ars mechanica za nove kompetencije“.

ŠKOLA LJETNI UPIS U SREDNJE ŠKOLE Pada zanimanje za strukovne škole

Projektu je kroz poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda dodijeljeno 30,689 898,49 kuna.

Projektom će se osnažiti kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika, učenika i odraslih polaznika Regionalnog centra kompetencija u (pod)sektoru strojarstva za Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju u skladu s potrebama tržišta rada regije, te će se uspostaviti suradnja s ustanovama za strukovno obrazovanje u Hrvatskoj, visokim učilištima i gospodarskim sektorom regije, ali i šire, izvijestili su iz šibensko-kninske županije.

Kroz ovaj projekt vrijedan 61 milijun kuna Industrijska škola u Šibeniku će dobiti najsuvremenije opremljene učionice, radionice i praktikume brodske mehanike i automehanike te dijagnostike, zavarivanja, autooptike i vulkanizerstva, autolimarije, limarije i bravarije, hidraulike, mehatronike…. Bit će to jedini centar za strojarstvo od Dubrovnika do Šibenika.

Građani Pule i školarci učili o zbrinjavanju i razvrstavanju otpada REALIZACIJA PROJEKTA Građani Pule i školarci učili o zbrinjavanju i razvrstavanju otpada

Centar će biti namijenjen nadogradnji u struci, specijalizaciji, obrazovanju odraslih bez kvalifikacija u suradnji s HZZ-om… Sjedište budućeg Centra kompetentnosti bit će u adaptiranom prostoru tzv. šibenskog Importannea kod Željezničkog kolodvora