Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
LJETNI UPIS U SREDNJE ŠKOLE

Pada zanimanje za strukovne škole

ŠKOLA
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Ove godine u prvom upisnom roku u tu školu upisano je 111 učenika, a prošle godine bilo je upisano 106 učenika.

Završen je prvi upisni rok za vukovarske srednje škole koji je pokazao da pada interes učenika za strukovna zanimanja, a raste interes za pohađanje gimnazije.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i pročelnica za gospodarstvo i poljoprivredu Marijana Grubišić predstavili su ovogodišnje bespovratne poticaje Pomoć poljoprivrednicima Grad Vukovar osigurao 800.000 kuna za bespovratne poticaje u poljoprivredi, za OPG-ove do 80.000 kuna

U Gimnaziji Vukovar zadovoljni su interesom učenika, i to prije svega za nastavu na hrvatskom jeziku i pismu. Interes za upise u razrede koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i pismu je nešto slabiji. Najviše je zanimanja za program Prirodoslovno-matematičke gimnazije.

I u Tehničkoj školi Nikola Tesla, gdje je moguće školovanje za zanimanja autoelektričar, autolimar, automehaničar, ekološki tehničar, elektroinstalater, elektrotehničar, plinoinstalater, strojarski računalni tehničar, tehničar za računalstvo i vodoinstalater, bilježe dobar interes budućih srednjoškolaca.

Ove godine u prvom upisnom roku u tu školu upisano je 111 učenika, a prošle godine bilo je upisano 106 učenika. U Ekonomskoj školi Vukovar u prvom upisnom roku upisali su 58 učenika, odnosno pet učenika manje nego prošle godine. U toj školi učenicima nude mogućnost upisa po 24 učenika za svaki program i na hrvatskom i na srpskom jeziku.

Prošle je godine Dan županije proslavljen u Otoku, a dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo, Idrizu ef. Bešiću te Danijelu Rehaku OBJAVLJEN JAVNI POZIV Natječaj za dodjelu priznanja Vukovarsko-srijemske županije

U isto vrijeme u prvom upisnom roku Srednju strukovnu školu Marko Babić upisala su samo 44 učenika (30 u nastavi na hrvatskom i 14 u nastavi na srpskom jeziku) dok ih je prošle godine ukupno upisano 75. S obzirom na smanjen broj učenika koji u Vukovaru završavaju osnovne škole, ovakvi upisni rezultati su očekivani. Drugi upisni rok počet će 21. kolovoza. Deset dana kasnije bit će objavljena konačna upisna lista.