Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Natječaj za dodjelu priznanja Vukovarsko-srijemske županije

Prošle je godine Dan županije proslavljen u Otoku, a dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo, Idrizu ef. Bešiću te Danijelu Rehaku
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Uz prijedlog se prilažu objavljeni radovi, analize, prikazi, kritike, pisanja stručnih i drugih novina, natjecateljski rezultati i slično.

Odbor za priznanja objavio je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu. Iz Odbora pozivaju pojedince, pravne osobe ili njihove organizacijske oblike da podnesu svoje prijedloge za dodjelu priznanja Županije.

Održana sjednica Gradskog vijeća Odabrano pet lauerata za priznanje Grada

Kao i ranijih godina, priznanja Županije su Počast Županije, Nagrada Županije i Povelja Županije. Iz Odbora pojašnjavaju da se počasti dodjeljuju državnicima, dužnosnicima i istaknutim pojedincima, domaćim i stranim državljanima, inozemnim i međunarodnim organizacijama te pravnim osobama, koji su pridonijeli općem napretku i promicanju položaja i ugleda županije.

Nagrada ili povelja dodjeljuje se za izuzetna ostvarenja u području gospodarske djelatnosti, znanosti i kulture, prosvjete, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, tjelesne kulture i sporta, lokalne samouprave, očuvanja i zaštite okoliša te humanitarnog djelovanja. Može se dodijeliti pojedincima, grupama za kolektivna ostvarenja i pravnim osobama. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincimakoji žive na području županije ili su na tom području proveli dio života tijekom kojega su postigli ostvarenja zbog kojih se nagrađuju.

Petu godinu zaredom priznanje za transparentnost Petu godinu zaredom priznanje za transparentnost

Prijedlozi moraju sadržavati životopis za fizičku osobu s obrazloženjem zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu priznanja kao i podatke o statusu pravne osobe, pokazatelje njezina poslovanja i djelovanja te obrazloženje zbog kojih se predlaže za dodjelu priznanja. Uz prijedlog se prilažu objavljeni radovi, analize, prikazi, kritike, pisanja stručnih i drugih novina, natjecateljski rezultati i slično.