Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Održana sjednica Gradskog vijeća

Odabrano pet lauerata za priznanje Grada

Foto: novosti.hr
Gradsko vijeće grada Vinkovaca održalo je sjednicu i donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja, a donesena je i odluka o izvršenju proračuna

Gradsko vijeće Vinkovaca donijelo je odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Vinkovaca za 2020. Radi se o osobama, udrugama ili institucijama koje su na neki način pomogle u promociji ili razvoju Vinkovaca. Kako je rekao gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je i predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja, bilo je više prijedloga.

Projekt koji će donijeti boljitak i građanima i zaposlenima Otvorena zgrada Zavoda hitne medicinske pomoći u Vinkovcima

– Kako smo na početku mandata zauzeli stav da ćemo svake godine ići s pet laureata, tako smo se i sada odlučili za pet imena ili institucija, a to su dr. sc. Anica Bilić, upraviteljica Centra za znanstveni rad u Vinkovcima HAZU, dr. sc. Marko Dizdar, ravnatelj Instituta za arheologiju u Zagrebu, Antun Jelić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci, Rukometni klub Spačva iz Vinkovaca te pravi prijatelj grada Vinkovaca Miro Kraljević, gradonačelnik grada Širokog Brijega s kojim već 25 godina imamo uspješnu suradnju – rekao je Bosančić.

Javna priznanja Zlatna plaketa “Grb Grada Vinkovaca” tradicionalno će biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada, blagdana sv. Ilije, zaštitnika Vinkovaca. Većinom glasova Gradskog vijeća donesena je i odluka o izvršenju proračuna Grada Vinkovaca za 2019. u iznosu od 161 milijun kuna kao i odluka o drugom rebalansu proračuna za 2020.

Radovi na izlijevanju temeljne ploče knjižnice trajali 30-ak sati Pročelje nove zgrade knjižnice simbolizirat će otvorenu knjigu kroz koju prolaze geleri

– Kada govorimo o prošlogodišnjem proračunu, mislim da se po svim radovima u gradu vidi da je bila odlična situacija i da smo uspjeli ostvariti maksimum, ali isto tako i ovaj rebalans proračuna za 2020. pokazuje da smo za sada nekako uspjeli prevladati i ovaj COVID-19 i da ćemo to sve skupa proći na jedan način koji neće biti tako zabrinjavajući. Naš proračun se digao iznad 200 milijuna kuna i to je nešto što je jako važno za Vinkovce – rekao je Bosančić.