Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Projekt koji će donijeti boljitak i građanima i zaposlenima

Otvorena zgrada Zavoda hitne medicinske pomoći u Vinkovcima

1/3
Foto: Branimir Bradarić
Premijer Andrej Plenković otvorio je novu zgradu Zavoda te istaknuo da je u mandatu ove Vlade u zdravstvo u Vukovarsko–srijemskoj županiji uloženo 142 milijuna kuna

Poslije godina iščekivanja, obećavanja i planiranja u Vinkovcima je otvorena nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Svečanu vrpcu prerezao je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je rekao da su ulaganja u zdravstveni sustav na razini Hrvatske izrazito važna, a osobito ulaganja u novu modernu infrastrukturu koja ide ukorak s potrebama pacijenata i svih zdravstvenih djelatnika.

Na Savi kod Račinovaca Započeli radovi na gradnji crpne stanice Teča

– Ova investicija od osam milijuna kuna, kao i 106 djelatnika hitne medicine na području županije, velika su potpora i sigurnost građanima. U mandatu ove Vlade u zdravstvo u Vukovarsko–srijemskoj županiji uloženo je 142 milijuna kuna – rekao je Plenković.

Prema riječima ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu VSŽ-a Mate Matića radi se o projektu vrijednosti oko 8 milijuna kuna u što je uračunato i opremanje objekta. Treba naglasiti da je projekt u cijelosti financiran iz županijskih decentraliziranih sredstava kao i da su radovi trajali dvije godine, a zemljište je poklonila Opća županijska bolnica Vinkovci.

– Gradnjom ove zgrade djelatnici i pacijenti dobili su kvalitetan prostor koji će omogućiti još bolju zdravstvenu zaštitu građana i pacijenata. Nova zgrada, čija je površina 1000 m2 i prostire se na prizemlju i katu, sadrži i prostor za prijam pacijenata, reanimaciju, ambulantu, prostor za rad i odmor djelatnika, garaže za vozila, upravu, edukacijski centar i arhivu – rekao je Matić.

Predstavljen novi turistički potencijal u županiji Nova biciklistička ruta ‘Put vinograda’ – od Vukovara do Šarengrada

Najavio je i gradnju zgrade ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Vukovaru za koju je iz županijskog proračuna, za prvu fazu radova, osigurano 1,7 milijuna kuna. Gradit će se na zemljištu koje je darovao Grad Vukovar.

Župan Božo Galić kazao je da gradnja nove zgrade Zavoda znači i unapređenje sustava hitne medicine u najistočnijoj hrvatskoj županiji.

– Djelatnici hitne službe više su puta u teškim i zahtjevnim situacijama pokazali svoju stručnost i sposobnost te su uspješno djelovali i u izvanrednim situacijama – istakao je Galić.

Najavio je da će Županija i dalje ulagati u jačanje zdravstvenih kapaciteta te pohvalio Vladu za angažman i pomoć oko raznih projekata u županiji.

– Kada pogledamo koliko je uloženo u protekle tri godine, vidimo da je uloženo više nego u prethodne tri Vlade zajedno. Sve radimo na dobrobit svih građana, a raznim projektima podižemo i kvalitetu života što je jako važno – rekao je Galić.

U prvoj fazi unapređuje se infrastruktura RCK-a za inovativne programe obrazovanja Poljoprivredno-šumarska škola Vinkovci razvija Regionalni centar kompetencija

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević podsjetila je da je prije dvije godine u sklopu Opće županijske bolnice Vinkovci otvoren objedinjeni hitni bolnički prijam, a sada i nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu.

– Iznimno sam zadovoljna moderno uređenim objektom hitne pomoći kao i vozilima koja su kompletno opremljena po europskim standardima. Uložili smo u zgradu, ali još važnije, uložili smo i u ljude – rekla je Grba-Buljević.